Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kredi açıklaması! Konutlar için olduğu gibi Togg için de kredi hizmetinden yararlanılabilecek!

Dünn eşi Emine Erdoğan ile birlikte ilk Togg araçları teslim alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir konuşma yaparak tüketicilere önemli bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg için krediden yararlanılabileceğini müjdeledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli ve doğuştan elektrikli otomobil ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya ilişkin ayrıntılar…

Senelerdir beklenen Türkiye’nin ilk ve tek yerli ve doğuştan elektrikli otomobili Togg, son dönemlerde gündemden düşmemeye başladı. 29 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilmiş olan Gemlik Tesisi’nde seri üretim süreci devam eden Togg, dün önemli bir gelişme ile daha gündemde yer aldı.

Bir süre önce Togg’a yönelik ön sipariş ekranı erişime açılmış ve 20 bin kişiye kura ile Togg sahibi olma fırsatının tanınacağı bildirilmişti. Sonuçların ne zaman açıklanacağı, yerli araçların ne zaman teslim edileceği bir süredir araştırılmaya devam edilirken dün Togg’un ilk teslimatları yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yerli otomobillerini teslim aldı. Teslim töreni esnasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg için kredi arayışında olan tüketicilere müjdesini verdi.

ARAÇLARINI TESLİM ALDILAR!

Seri üretim süreci henüz başlamışken ilk aracın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edilecek olduğu bildirilmişti. Beklenen o gün geldi çattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Togg araçlarını teslim altındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gemlik mavisi aracını makam aracı olarak kullanacağı belirtilirken Emine Erdoğan da tercihini Anadolu kırmızısı renginden yana kullandı. Emine Erdoğan’a teslim edilen Anadolu kırmızısı Togg’un plakasının, 34 EE 2071 olduğu görüldü.

TOGG KREDİSİNİ AÇIKLADI!

Araçların teslim edilmesinin ardından Togg’a yönelik kısa bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil satın alabilmek için kredi desteğine ihtiyaç duyan tüketicilerin yüzlerini güldürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg kredisinde de tıpkı konut kredilerinde olduğu gibi yüzde 0,69 faizli finansman desteğinin sunulacağını, kredi başvurularının ilerleyen tarihlerde kamu bankaları tarafından kabul edileceğini ifade etti.

Sene sonuna kadar 20 bin adet Togg’u sahiplerine teslim edecek olan firmanın, ilk 20 binlik teslimatın tamamlanmasının ardından kredi hizmetlerine başvuru yapılmasına müsaade edeceği tahmin ediliyor.

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber