Çocuğu askerde olan vatandaşlar dikkat! 800 TL yardım parası veriliyor! İşte Edirne asker yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne'de ikamet eden, çeşitli nedenlerden dolayı çalışamayan ve çocuğu askerde olan ailelere maddi destek sağlıyor.. Bu kapsamda, Edirne'de yaşayan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan asker ailelerine ayda 800 TL yardım parası veriliyor. İşte, Edirne asker yardımı başvuru detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sosyal yardım programları" çerçevesinde Edirne'de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere maddi yardım sağlıyor. 

Aileler tarafından ençok başvuru yapılan yardımlar arasında ise asker yardımı yer alıyor.

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

AİLE BAKANLIĞI ASKER YARDIMI DETAYLARI

Vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerimizin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla yürütülür.

Ödenen miktar 800 TL olup, ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.

EDİRNE ASKER YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım programlarına e-Devlet sistemi üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. Bunun için, e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak ilgili sekmeye ulaşıp başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yedi ilde DEAŞ'a yönelik BOZDOĞAN operasyonu Meteorolojiden Ankara için yağmur, fırtına ve toz taşınımı uyarısı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber