Cevat Akşit Hoca'nın Atatürk'le ilgili sözleri İslami çevrelerde büyük gürültü kopardı

Milli Görüş geleneğinden gelen ilahiyatçı Cevat Akşit Hoca'nın "Atatürk'e minnettarız, o yüzden ona Anıtkabir yaptık." sözleri muhafazakar camiada büyük tartışma çıkardı. 

This browser does not support the video element.

Milli Görüş geleneğinden gelen ilahiyatçı Cevat Akşit Hoca'nın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözleri gündem oldu. 

SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLİYOR

"Büyük zatlar için kabir yapılabilir. Mustafa Kemal paşaya anıtkabir yaptık, ona minnet borcumuz var." diyen Cevat Akşit Hoca'nın bu sözleri muhafazakar camiada büyük tartışma çıkardı. 

Atatürk’ün ilerici ve gericiyi buluşturarak ‘milleti bir yumruk yaptığını’ söyleyen Akşit, özellikle anti Kemalistler tarafından linç edildi.

"BATILA VE İSYANA TEŞVİKTİR"

"Cevat Akşit Hocanın “büyük adam” olarak andığı Mustafa Kemal’e ve Kemalizme bizim hiç bir surette “minnet borcumuz” filan yoktur." diyen anti Kemalist'ler "Cevat Akşit Hocanın Atatürk övgülerine eşlik eden Anıtkabir güzellemesi hakkı ve sabrı tavsiye değil batıla ve isyana teşviktir." yorumu yaptı. 

İşte Cevat Akşit Hoca'nın Anıtkabir sözlerine gelen tepkiler:

‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası! MUHALİF GAZETECİDEN CHP'YE ŞOK UYARI! Sinan Ateş cinayetinin yeni görüntüleri ortaya çıktı! "Görüş ayrılıklarına rağmen diyalog kanalları açık" EMNİYET-YARGI MERKEZLİ KUMPASI MİT ÖNLEDİ!