Cep telefonları ve PC'lerde KDV ile ÖTV sıfırlanıyor, DEV indirim geliyor! 28 Ekim KDV, ÖTV indirimi

28 Ekim ÖTV ve KDV indirimi gündemde. Sosyal medyada son gerçekleştirilen paylaşımların ardından cep telefonları başta olmak üzere otomobil ve PC’lerde ÖTV ile KDV indirimi gündeme geldi. Özel Tüketim Vergisi’nin indirilmesi gerçekleşirse pek çok üründe fiyat artışları da geriye çekilmiş olacak. Peki, 28 Ekim ÖTV, KDV indirimi geldi mi?

28 Ekim ÖTV ve KDV indirimi bir kez daha gündeme geldi. Sosyal medyada yayınlan son iddialarla birlikte başta cep telefonları olmak üzere otomobil ve PC’lerde ÖTV ile KDV indirimi yapıldığı takdirde birçok ürün ucuzlayacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından son yapılan duyuruda, 28 Ekim Cuma gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli açıklamalar yapacağına değinmiş ve bunlar arasında da ÖTV ile KDV indiriminin yapılabileceğinden söz edilmişti.

28 Ekim KDV, ÖTV İndirimi Olacak mı?

28 Ekim Cuma günü KDV ile ÖTV indiriminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ÖTV ve KDV indirimine ilişkin yaptığı açıklamasında, "Başka meselelerle ilgili çalışmalarımız da var. Gençlerin bir takım beklentileri var, özellikle bilgisayar ve elektronik alımlarla ilgili KDV alınmamasına ilişkin. Sayın Bakanlarımız çalışıyorlar." ifadelerine yer vermişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Milletimizin beklentilerine uygun şekilde hareket edeceğiz." sözlerini sarf etmişti.

ÖTV düzenlemesi ile akıllı cep telefonlarındaki vergi oranı arttırılmıştı. Bu sene yapılan düzenleme uyarınca; 1.500 TL’ye kadar olan cep telefonlarının tesliminde yüzde 25, bin 500 TL – 3 bin TL arasındaki cep telefonlarının tesliminde yüzde 40 ve 3.000 TL üzerindeki cep telefonlarının tesliminde ise yüzde 50 oranında ÖTV tahsil edilmektedir.

ÖTV Uygulanan Ürünler

• Lüks tüketim ürünlerine (mücevher, kürk, motorlu taşıtlar, beyaz eşya vb.)
• İnsan sağlığına zararlı ürünlere (tütün mamulleri, alkollü içecekler)
• Çevreye zarar veren ürünlere (fosil atık, benzin, kömür vb.)

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber