CDC uyardı: 'Zombi Geyik' hastalığı insanlara bulaşabilir!

Yellowstone Ulusal Parkı'nda geçen ay yapılan testlerde bir geyik cesedinde son derece bulaşıcı bir prion hastalığı pozitif çıktı. Yellowstone Ulusal Parkı'nda kronik atrofi hastalığının ilk vakasının keşfedilmesiyle, bu ölümcül beyin hastalığının bir gün insanlara da yayılma endişelerinin ardından Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), insanları uyardı.

CDC'ye göre, parkın Wyoming bölgesinde bir geyik cesedi, ağırlıklı olarak Kuzey Amerika, Kanada, Norveç ve Güney Kore'de görülen bu bulaşıcı prion hastalığına pozitif çıktı. Hastalık ayrıca kilo kaybına, sendelemeye, halsizliğe ve nörolojik semptomlara neden olabiliyor. Bu hastalık, geyik gibi hayvanlarda gözlemlenmiştir ve bu hayvanların beyinlerinde ve sinir sistemlerinde değişikliklere neden olarak, "zombi geyik hastalığı" olarak adlandırılmıştır.

Sevgiliye bayram mesajı 2024! Baba adaylarına Babalar Günü mesajı 2024! Kürtçe bayram mesajı 2024! Sevgiliye Babalar Günü mesajı 2024! Abiye Babalar Günü mesajı 2024! Ağabeye Babalar Günü kutlama sözleri Öğretmene bayram mesajı 2024!