Canan Karatay Bu Kez Çocukları Uyardı! Annelere Tavsiye Ettiği İçeçeğin Tarifini Verdi

Canan Karatay son dönemde yaptığı uyarılarla gündeme geliyor. Obeziteye karşı olan tavrı bilinen Prof.Dr. Canan Karatay son olarak çocukları uyardı. Çocukların doğal beslenmesinden yanan olan Karatay, annelere tavsiye ettiği içeçek tarifini verdi.

Sağlıklı beslenme konusunda yaptığı dikkat çekici uyarılarla bilinen Canan Karatay, sofralardan eksik olmayan ve çocukların sıklıkla tükettiği meyve suları hakkında açıklamada bulundu. Canan Karatay'ın meyve sularıyla ilgili yaptığı uyarı sosyal medyada da gündeme geldi. Canan Karatay Bu Kez Çocukları Uyardı! Annelere Tavsiye Ettiği İçeçeğin Tarifini Verdi.

Canan Karatay'ın çocuklar için tavsiye ettiği içeceğin tarifini sizler için araştırdık. Ancak meyve sularını ellerinden düşürmeyen çocukların ileride obezlik tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Karatay, bu konuda anneleri uyardı.

Türk mutfağında eksik olmaması gereken içeceği hoşaf olduğunu dile getiren Karatay, çocukkların bizim geleceğimiz olduğunu ve onların ne içtiğine karar vermek zorunda olduğumu söyledi. Karatay, "Gelişim çağlarında çocukları zararlı içeceklerden uzak tutmalıyız, bazı içecekleri çocuklarımız çok seviyor. Ancak o içecekler bağımlılık yapabiliyor. Bu da zamanla sağlıklarını bozabiliyor" dedi.

"Meyve Sularının Alkolden Farkı Yok"

Canan Karatay, kısa süre önce bir toplantıda meyve sularının alkolden farkı olmadığını belirtmişti. Meyve sularının karaciğeri yağlandırıcı etkisi olduğunu uyararak tüketilmemesi gerektiğini açıkladı.

İşte Canan Karatay'ın Hoşaf Tarifi

Ev yapımı hoşaf nasıl yapılır?

1 su bardağı kadar kuru üzüm
10-12 adet kadar kuru kayısı
1 adet kadar elma
½ su bardağı kadar kuru dut
½ su bardağı kadar toz şeker
1 adet kadar çubuk tarçın
2-3 adet tane karanfil
5 su kadar bardağı su

HOŞAF YAPIMI

İlk olarak kuru üzüm ve kuru kayısıyı iyice yıkayalım.
Sonrasında kayısıları dört parçaya kadar ayırın.
Bu işlemin ardından üzüm ve kayısıları bir kâseye koyunuz ve üzerlerine su ilave ederek yarım saat kadar bekletin.
Devamında ise yumuşayan üzüm ve kayısıyı hoşaf pişireceğiniz tencereye koyunuz. Elmayı küçük parçalara bölüp ilave ediniz.
Dut kurusunu, tarçın ve karanfili de koyunuz.
Üzerlerine 4 bardak su koyup orta ateşte kaynamaya bırakınız.
Hoşafı yapmak için 10 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave ediniz. Meyveler iyice yumuşayınca tadını ve suyunu kontrol ediniz.
Devamında ise isterseniz biraz soğutup soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Halkbank'tan ABD'de açılan ikinci hukuk davasına ilişkin açıklama Borsa günü rekorlarla tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler...
Sonraki Haber