Çalışma koşullarına isyan eden kuryenin işten çıkarıldığı iddialarına Getir'den ilk açıklama geldi!

Sokak röportajında Getir'de günde 14 saat çalıştığını söyleyerek çalışma koşullarından şikayet eden kuryenin şirket tarafından işine son verildiği iddiaları büyük tepki çekmişti. İddialar sonrası Getir'den ilk açıklama geldi. Getir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kurye bahsi geçen açıklamaları 1,5 ay önce yapmıştır ve bununla ilgili herhangi bir yaptırıma uğramamıştır." dedi.

This browser does not support the video element.

Getir kuryesi, geçtiğimiz ay gerçekleşen bir sokak röportajında çalışma şartlarından şikayet ederek, “Günde 14 saat çalışıyorum. Şurada bir yerde araba çarpsın bana, öleyim, bak samimi söyleyeyim ‘Niye öldüm lan dur yaşayacaktım demem’ yani, vallahi de demem. Bir gayem yok, amacım yok. Ben bunun için mi geldim dünyaya, çalışmak için mi sadece?” ifadelerini kullanmıştı. 

İŞTEN ÇIKARILDI İDDİALARINA GETİR'DEN İLK AÇIKLAMA

Söz konusu işçinin röportajda kullandığı ekonomiyi de eleştiren ifadeleri nedeniyle işten çıkarıldığı öne sürülmüştü. İşten çıkarıldığı iddia edilen kuryeyle ilgili Getir'den açıklama geldi.

"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Getir bir açıklama yaparak iddialara açıklık getirdi ve bahsi geçen kuryenin Vigo şirketi ile çalıştığını duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Getir sistemindeki bir kuryenin yaptığı sokak röportajı sonrası işten çıkarıldığına yönelik paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu kişi esnaf kurye olarak kendi hesabına Vigo şirketi ile çalışmaktaydı. Kurye bahsi geçen açıklamaları 1,5 ay önce yapmıştır ve bununla ilgili herhangi bir yaptırıma uğramamıştır. Kişisel verileri Koruma Kanunu nedeniyle detayları açıklayamasak da Vigo şirketinden aldığımız bilgiye göre iş disiplini ile ilgili başka sebeplerle sözleşmesi sonlandırılmıştır. Bu kararın kuryenin daha önce yaptığı açıklama ile herhangi bir ilgisi yoktur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Mehmet Şimşek seçimlerden sonra ilk yatırımcılar toplantısında konuştu Bakan Özhaseki'den Hataylıları sevindiren açıklama! Milli Muharip Uçak KAAN 2028'de envantere giriyor! Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri denetledi İstikbal Mobilya'nın erkek yöneticilerinden kadın çalışanlara jest Türkiye'de enflasyon yüzde 15-20 bandına düşecek...