Büyükelçi Meyer-Landrut: 2023 itibarıyla Türkiye'ye önceki yıllara göre en yüksek sayıda Schengen vizesi verilmiş

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, vize konusunun kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirterek, "Vizeyle ilgili olarak şunu net olarak söylemek isterim. Tüm üye ülkeler ve konsolosluklar özellikle iş insanlarına vize sağlama konusunda çok çalışıyorlar. 2023 itibarıyla baktığımızda Türkiye'ye önceki yıllara göre en yüksek sayıda Schengen vizesi verilmiş" dedi.

Kayseri'de bir konferans salonunda düzenlenen Avrupa Birliği-Kayseri İş Forumu'na Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Murat Cahid Cıngı, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Avrupa Birliği üye ülkelerin Büyükelçileri katıldı. Programda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, "Depremde Türkiye'ye gelen ilk yardım heyeti, Avrupa Birliği'nin içinde olduğumuz sivil koruma mekanizmasındaki 6 ekipti. Arkasından da 3 hafta önce 400 milyon euroluk bir anlaşma imzaladık. Yani Avrupa Birliği'yle böyle siyah beyazlar değil gri alanlar var. Biz bunları beyaza boyamak istiyoruz. Bu beyaza boyarken de Kayseri'nin kapasitesini ve potansiyelini kullanmak istiyoruz. Biz her konunun olurundan çözülmesini istiyoruz. Avrupa Birliği'ne açılım yolunda Kayseri önemli bir merkez olsun" diye konuştu.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!