Buscopan Ne İşe Yarar? Buscopan Hangi Ağrıya İyi Gelir, Ne İçin Kullanılır?

Analjezik bir ilaç olan Buscopan hapı özellikle adet sancısı yaşayan kadınların vazgeçilmezi ilacı olarak göze çarpıyor. Her ilacın olduğu gibi Buscopan'ın da yan etkileri bulunmaktadır. Peki Buscopan ne işe yarar, hangi ağrıya iyi gelir?

Buscopan ne işe yarar merak ediliyor. Piyasada tablet ve ampul olarak bulunan Buscopan kas ağrısını gidermek için kullanılır. Aldıktan kısa bir sonra etkileri görülmeye başlar. Adet sancısına iyi gelen Buscopan hapı doktor tavsiyesinde kullanılmalıdır. Peki Buscopan yan etkileri nedir?

BUSCOPAN NE İŞE YARAR, HANGİ AĞRIYA İYİ GELİR?

Buscopan ilacı, özellikle kas ağrıları için kullanılan bir ilaçtır. Antispazmodik ve analjezik bir ilaç olan Buscopan, sindirim bozukluklarına iyi gelir. Mide, Mesane, bağırsak, idrar ve safra yollarındaki spazmları giderir. 6 yaşından küçükler için kullanılmaz ibaresi bulunmaktadır. 

Buscopan günde iki kezden fazla kullanılmamalıdır. Doktor tavsiyesi burada önemlidir.

Buscopan Yan Etkileri Nelerdir?

Buscopan yan etkileri ciddi ve hafif olmak üzere bulunmaktadır. Ciddi yan etkileri arasında nefes almada güçlük, hırıltı, dil, yüz, dudak şişmesi, kurdeşen, ciltte kızarıklık, gözlerde ağrı ve görme kaybı gibi durumlar yer almaktadır. Hafif yan etkileri arasında ise kabızlık, ağız kuruluğu, baş dönmesi, kalp atış hızının artması bulunmaktadır.

Tok karnına kullanılır. Doktor tavsiyesinde kullanılması gereken Buscopan hapı, adet sancısı gören kadınların son çaresidir. Buscopan sayesinde ağrısız ve çok daha rahat bir regl dönemi geçirmeniz mümkündür.

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak... Uluslararası Para Fonu'ndan Türkiye açıklaması!
Sonraki Haber