Burun dolgusu yaptıracaklar bir kez daha düşünsün! Burun dolgusu rinoplastinin yerini tutmuyor

Burun ameliyatı ile burun dolgusunun birbirinden farklı olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Erkan Soylu, burun dolgusunun burnun yapısını ve kalitesini bozduğunu söyledi. İşte uzmanından burun dolgusu yaptıracaklara uyarılar.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, rinoplasti yaptırmayı düşünenleri burun dolgusuna karşı uyardı. Doç. Dr. Soylu, burun dolgusunun rinoplastinin yerini tutmadığını belirterek “Burun dolgusu, genellikle burun sırtındaki kemeri düz hale getirmek için burun köküne ve burun ucuna çeşitli maddelerin enjekte edilmesidir. Günümüzde dolgu materyali olarak genellikle hyalüronik asit kullanılmaktadır. Yaklaşık 6 ay ile bir yıl içinde kendiliğinden erimektedir. Art arda tekrarlandığında bir kısmı kalıcı olabilmektedir. Nitekim biz daha önce dolgu yapılmış hastaları ameliyat ettiğimizde bir kısım dolgunun örneğin; iki yıldır erimediği ve kaldığını görebilmekteyiz” diye konuştu.

Galatasaray'a Michy Batshuayi'den şok yanıt Fenerbahçe'ye 40 milyon euroluk golcü! Acun Ilıcalı'dan ilk bomba Yargı camiası vahim bir skandalla çalkalanıyor! HSK devreye girdi! O illerde rüzgar, sağanak ve gökgürültülü sağanak bekleniyor... BİM'e ucuza elektrikli bisiklet geliyor! İstanbul kavrulacak! 00.01'den itibaren gece yarısı uyarısı geldi!