Bursa barajlarında son durum... İşte Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki son doluluk oranları

Bursa’ya içme suyu temin eden Doğancı ve Nilüfer barajlarında son durum açıklandı. Eylül ayı başlarında yüzde 71 dolu olan barajların ortalama su seviyesi yüzde 42.5 olarak açıklandı.

This browser does not support the video element.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü’nden (BUSKİ) alınan bilgiye göre, Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 66, Nilüfer Barajı’nda doluluk oranı yüzde 19 olurken, ortalama doluluk oranı yüzde 42.5 olarak tespit edildi. Bursa’da hiç yağış olmasa bile şubat ayının ilk haftalarına kadar yetecek kadar olduğunu belirten yetkililer, suyun tasarruflu kullanılması gerektiği hususunda halkı ikaz etti.

İSKİ Genel Müdürü 'Çok mutluyuz' diyerek duyurdu: İstanbul'da barajlar taşıyor! İşte İstanbul'un barajlarındaki son doluluk oranı Menderes’te kirlilikten balıklar ölmeye başladı! Çorum'da kuraklığın vurduğu 'kuş cenneti' Gölünyazı kurudu! Kuş türleri de bölgeyi terk etti İzmir barajlarından sevindiren haber! Su seviyesi geçen yıla oranla arttı Almus Baraj Gölü'nün altındaki adacık kuraklık nedeniyle gün yüzüne çıktı