Bu ürünleri yatak odanızdan çıkarın! Kaliteli uyku için karanlık oda neden önemli?

Gününüzün güzel geçmesi gece uykunuzu tam olarak almanız ile ilgili. Yatak odanızda bulunan aydınlatıcı ve loş ışıklar hepsi son derece hoş aksesuarlar olabilir. Ancak bu ışıkların veya telefon gibi elektronik ışıklarının olduğu ortamlarda uyumak siz fark etmesenizde uykunuzu alamamanıza neden olabilir.

KİLO SORUNUNA NEDEN OLUYOR

Geceleri açık kalan yapay ışık metabolizmanın yavaşlamasına neden olabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan ve 43 binden fazla kadını inceleyen bir araştırma, televizyon karşısında uyuyanların daha fazla kilo aldığını ortaya çıkardı.

ŞEKER HASTALIĞINA SEBEP OLABİLİR

Araştırmacılar, uyku sırasında ışığa maruz kalmanın kan şekeri dengesini olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Uzmanlar da bu nedenle geceleri karanlık odada uyumanın daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Orta seviye aydınlık bir odada uyumak bile diyabet riskini artırıyor.

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları ŞOK'a ucuz fiyatlı bahçe mobilyaları ve bitki bakım gereçleri geliyor! Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... Galatasaray evinde yıkıldı, Fenerbahçe şansını son maça taşıdı! Bugün kimin maçı var? 19 Mayıs 2024 maç programı!