Bu karar maaşınızı etkileyecek! EYT’liler emeklilik dilekçelerini ne zaman vermeli?

Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı aralık ayında yapılacak olan açıklamada. Peki EYT ile emekli olacak kişiler emeklilik dilekçelerini ne zaman vermeli? Emeklilik dilekçesinin verilme tarihi, bağlanan emekli aylığı miktarı bakımından önem taşıyor. Aralık ayında verilen dilekçe ile ocak ayında verilen dilekçe arasında önemli bir maaş farkı ortaya çıkıyor. EYT’liler için emeklilik dilekçesini aralık ayında mı, ocak ayında mı vermek avantajlı olacak? İşte detaylar…

Emekli aylığı, sigortalı çalışırken Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirilen prime esas kazanç tutarı, prim ödeme gün sayısı ve aylık bağlama oranına göre belirleniyor. Bu üç unsurun her biri ayrı önemde. Prime esas kazanç ile bordroda görünen brüt kazancı anlamak gerekir. Çalışma yaşamı boyunca SGK’ya gerçek kazanç tutarlarının bildirilmesi önem taşıyor.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!