Bu günlük alışkanlıklar sindirim problemlerinizi ortadan kaldırabilir!

Stres, uykusuzluk, dengesiz beslenme ve diğer birçok faktör genel sağlığımız üzerinde ve ayrıca vücudun en önemli kısımlarından biri olan sindirim sistemi üzerinde bir etkiye sahiptir. Edineceğiniz bazı basit günlük alışkanlıklarla, sindirim sisteminizde süre gelen bazı sindirim problemlerinizin önüne geçebilirsiniz.

Bağırsaklarımızın sağlığı genel vücudumuz için son derece hayatidir. Bağırsakları vücudunuzun her iki ucu arasında merkezi bir bağlayıcı olan içi boş bir tüp olarak düşünün. Vücuda giren yiyeceklerin taşıdığı besinleri kan dolaşımına ulaştırmak için, bağırsakların yiyecekleri emerek besinleri bağırsak bariyerine geçirmesi gerekir.

(Bağırsak bariyeri, bağırsağı kaplayan hücrelerden, bir mukus tabakasından ve bir bağışıklık sistemi tabakasından oluşur. Bağırsak bariyeri, gıda dışı maddelerin ve çeşitli kirleticilerin bağırsak boşluğundan kan dolaşımına girmesini engeller. Bağırsak duvarını, yalnızca küçük moleküllerin kan dolaşımına girmesine izin veren çok küçük delikleri olan bir elek (ince bir süzme cihazı) olarak hayal edin.)

Bağırsakların sağlıklı olması ve düzgün çalışması için 2 şeyin olması gerekir: Sağlıklı bir bağırsak bariyeri ve bağırsak bakterilerinin düzgün bir dengesi.

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! File'den gıda ve temizlik ürünlerinde kaçırılmayacak indirim! Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat!