Bu cihazla kimi duymak istediğinizi seçebiliyorsunuz!

Kokteyl Partisi Problemi
Modern işitme cihazları, konuşma sırasında belirli arka plan gürültüsü türlerini bastırırken aynı zamanda konuşmayı güçlendirme konusunda mükemmeldirler. Ancak, bireysel bir sesin düzeyini benzer diğerlerine göre artırmak için önemli bir mücadele söz konusudur. Bilim adamları buna, yüksek sesli partilerde bir araya gelen seslerin kakofonisinden adını alan “kokteyl partisi problemi” diyorlar.

Columbia Mühendislik’te Elektrik Mühendisliği bölümünde Doçent olan Dr. Mesgarani, “Partiler gibi kalabalık yerlerde işitme cihazlarının aynı anda tüm konuşmacıları yükseltme eğiliminde olduğunu” söyledi.

“Bu, kullanıcının etkili bir şekilde konuşma yeteneğini önemli ölçüde engelliyor, hatta temelde onları çevrelerindeki insanlardan izole ediyor.”

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu Meteoroloji il il uyardı: Hem sağanak hem toz! Havuz başında mayolu defile...