Bitcoin yükselişinin önündeki kritik seviye! BTC ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'e ne oldu? Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kazandı ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri getiriyor. Son piyasa hareketleri ile birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 30.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 23.06.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin son yükselişinin ardından, 30.000 dolar civarında fiyat aralığını koruyor. Ancak, şimdi tüm gözler Bitcoin'in 30.800 dolardaki çift tepe direnç seviyesini aşıp aşamayacağına çevrildi. Bu kritik engel, Bitcoin'in fiyat hareketinin bir sonraki aşamasını belirleyecek bir seviye olacak.

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi'ne verdiği ifadede, merkez bankasının muhtemelen bu yıl en az bir kez daha faiz oranlarını artıracağını teyit etti. Powell, ekonominin hizmet sektöründeki yüksek enflasyonun devam ettiğini ve sıkı iş piyasasında olduğunu vurguladı. Powell, geçen yılın ortasından bu yana enflasyonun bir miktar yumuşadığını belirtmesine rağmen, enflasyon baskılarının yüksek kalmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Fed'in politika yapıcıları, faiz oranlarının yıl sonuna kadar daha da artırılmasının uygun olacağı beklentisini paylaşıyorlar. Merkez bankası, enflasyonu azaltmak için Mart 2022'den bu yana gösterge oranını agresif bir şekilde yükseltti. Powell ayrıca, aşırı sıkı bir işgücü piyasasının ücretler ve enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Daha yüksek faiz oranları beklentisi, yatırımcılar için nispeten daha pahalı hale geldiğinden Bitcoin'in fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilecek daha güçlü bir ABD dolarına yol açabilir. Ek olarak, enflasyon ve bunun ekonomi üzerindeki potansiyel etkisi ile ilgili endişeler, yatırımcıları enflasyona karşı bir önlem olarak Bitcoin gibi alternatif varlıklar aramaya itebilir.

BTC SON DURUM 23.06.2023

Bitcoin şuanda 30.123 dolar fiyatında bir sonraki seviye olan 30.700 dolar direncini zorluyor. Bu direnç seviyesi potansiyel olarak Bitcoin fiyatında düzeltici bir hareketi tetikleyebilir.

Bitcoin 30.700 dolar seviyesini geçemediğinden, bunun altında bir kapanış bir düzeltme başlatabilir ve potansiyel olarak fiyatı 29.300 dolar civarında bulunan %23,6 Fibonacci düzeltme seviyesine doğru itebilir.

Sonraki satış baskısı, 28.400 dolar yakınında, %38.2 Fibonacci seviyesine doğru düşüşe neden olabilir.

Düşüş eğilimi durumunda, izlenecek bir sonraki hedefler sırasıyla %50 ve %61,8 Fibonacci düzeltme seviyelerine karşılık gelen 27.750 dolar veya 27.000 dolar civarındadır. 27.000 dolar seviyesi, daha önce bir direnç seviyesi olarak hareket ettiği için önem taşıyor.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

16 PKK'lı terörist hava harekatıyla öldürüldü! PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda Rekabet Kurulu'ndan Facebook'un sahibi META'ya dev ceza
Sonraki Haber