Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (26.05.2023)

Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Son piyasa istikrarsızlığıyla birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 26.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 26.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

 

Bitcoin ve kripto para piyasası etrafında heyecan artmaya devam ederken, kripto para birimi yatırımlarında sürekli değişip duran gelecek yörüngesi ve fiyatları kafaları karıştırıyor. Peki bu yükseliş içinde Bitcoin'in son durumu ne? İşte 26.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'in (BTC) fiyatı, %38,2'lik Fibonacci düzeltme seviyesine ulaştıktan sonra önemli bir fiyat toparlanması yaşadı. Bu teknik seviye güçlü bir destek görevi görerek piyasada yükseliş ivmesini tetikledi. Bitcoin hâla piyasadaki olumsuzluklara rağmen direnç gösteriyor. Ayrıca BTC'deki son hareketlilik potansiyel bir yükseliş trendinin devam ettirir yönde.

ABD tarafından beklenmeyen bir pozitif GSYİH ve işsizlik rakam açıklaması, kripto para birimi yatırımcıları için olumlu bir geri dönüşe neden oldu. Ayrıca yakından takip edilen borç limiti endişeleri şüphesiz Bitcoin başta olmak üzere genel olarak kripto para birimlerini etkileyen bir unsur. Bu çerçevede ABD hükümetinin borç tavanı görüşmelerinin çıkmaza girmesi, Haziran ayında borçların ödenip ödeyemeyeceği konusunda önemli bir unsur olacak.

Beyaz Saray ve Cumhuriyetçi milletvekilleri konu hakkındaki müzakerelerde bir miktar ilerleme kaydedildiğini bildirdiler; ancak, hükümetin temerrüdünü önlemek için bir anlaşma hala yapılmadı. 

Popüler tüketici Bitcoin hizmeti Bottlepay, 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü kapandığını duyurarak müşterilerin hesaplarındaki Bitcoin'leri geri çekmesi gerektiğini vurguladı. Şirket tüm hesapları kapatacağından, kullanıcıların belirtilen kapanış tarihinden önce Bottlepay uygulamasından Bitcoin veya fiat para birimi (GBP/EUR) cinsinden para çekmeleri istendi.

Kapanış tarihine kadar eğer fonlar çekilmezse, Bitcoin itibari para birimine dönüştürülecek ve belirlenen banka hesabına iade edilecek. Bunun yanı sıra hesapta kalan tüm itibari paralar da ilgili banka hesabına geri gönderilecek.

BİTCOİN SON DURUM 

Bitcoin şu anda 26.800 dolardan işlem görüyor ve Cuma günü yaklaşık %1.2'lik bir artış yaşadı. Bitcoin'in değerindeki son bu artış, önde gelen bir figür olan DeSantis'in piyasa değeri açısından lider kripto para birimine verdiği desteğin ifadesinin arkasından geldi.

26.600 işaretinin altındaki doji ve dönen top mumlarının varlığı, zayıflayan bir yükseliş ivmesini ve satıcıların kontrolü ele geçirme potansiyelini gösteriyor. Sonuç olarak, Bitcoin'in 26.000 seviyesi civarında anında destek bulması bekleniyor ve bu eşiğin altında bir kırılma, 25.800 dolar seviyesindeki bir sonraki destek seviyesine doğru veya daha fazla düşüşe yol açabilir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) gibi temel teknik göstergeler ise, biraz karışık. RSI bir satış bölgesini gösterirken, MACD bir sapmayı gösteren bir satın alma bölgesinde bulunuyor. Bu nedenle, dikkatli olmakta fayda var ve bir satış pozisyonu düşünmeden önce 26.600 seviyesinin altında ek Bitcoin mum kapanışları yoluyla daha fazla düşüş yaşanabilir.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

Sarıyer ‘de okul koridorunda kadın öğretmene yumruklu saldırı Hudutsuz Sevda dizisinde Halil İbrahim Zeynep'in intikamını alacak... Gazze’de BM ekibinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı
Sonraki Haber