Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (24.05.2023)

Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Son piyasa istikrarsızlığıyla birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 26.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 24.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin ve kripto para piyasası etrafında heyecan artmaya devam ederken, kripto para birimi yatırımlarında sürekli değişip duran gelecek yörüngesi ve fiyatları kafaları karıştırıyor. Peki bu yükseliş içinde Bitcoin'in son durumu ne? İşte 24.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'in fiyatı son zamanlarda önemli bir düşüş yaşaması yatırımcılar arasında merak uyandırdı.

Bitcoin'in fiyatı şu anda önemli bir zorlukla karşı karşıya çünkü düşüş trendi, 26.000 dolarlık potansiyel bir hedefle 26.250 dolarlık kilit destek seviyesi ile tehlikeli bir pozisyonda.

Son fiyat hareketi, piyasada düşüş eğilimi olduğunu gösteriyor ve bu da yatırımcılar arasında endişe yaratıyor.

26.250 dolardaki kritik destek seviyesi, Bitcoin'in kısa vadeli yönüne şekil veriyor ve bu seviyenin altında kesin bir kırılma, 26.000 dolar seviyesine doğru daha fazla aşağı yönlü baskının önünü açabilir.

Bu kötü haberlerden biri de ARK Investment'ın kurucusu Cathie Wood'dan geldi. Wood, geçtiğimiz günlerde ABD'nin düzenleyici sistemi nedeniyle Bitcoin hareketindeki hakimiyetini kaybettiğine dair endişelerini dile getirdi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ülkedeki kripto para birimleri için düzenleyici manzarayı şekillendirmede önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Wood, SEC'in dijital varlıkları menkul kıymet olarak ele alma yaklaşımını eleştirerek, bu varlıkların potansiyelini kontrol etmek için uygun olmadığını savundu. Yatırım uzmanı yanıt olarak, Ripple ve Coinbase ile ilgili devam eden anlaşmazlıkları gösterdi. Wood ayrıca geçen yıl Signature, Silicon Valley Bank, Silvergate ve FTX kripto borsasının son çöküşlerini merkezi yapılara bağladı.

2008 mali krizinden sonra ortaya çıkan merkezi olmayan Bitcoin konseptinin, popülerliğindeki kritik bir faktör olan geleneksel finansal hizmetlerdeki şeffaflık, işitilebilirlik ve merkezi olmayanlığı ele aldığını vurguladı.

Glassnode'dan alınan istatistikler, Bitcoin sahipleri arasında kripto paralarını hızlı kar elde etmek için satmak yerine uzun vadede tutma eğiliminin arttığını gösteriyor. Veriler, en az bir yıl boyunca değişmeden kalan Bitcoin arzının oranının %68 gibi rekor bir seviyeye ulaştığını ortaya koyuyor.

Bu, Bitcoin kullanıcılarının çoğunun kısa vadeli fiyat dalgalanmalarından etkilenmeyen uzun vadeli yatırımcılar olduğunu gösteriyor. Ayrıca, veriler, Bitcoin sahiplerinin %40'ının madeni paralarını en az üç yıldır elinde tuttuğunu gösteriyor.

BİTCOİN SON DURUM

Bitcoin, Çarşamba günü yüzde 2,5'lik düşüşle 26.300 dolarda işlem görüyor. Bitcoin şu anda düşüş eğilimi gösteriyor, mumlar potansiyel bir tersine dönüş sinyali veriyor. Destek, bir trend çizgisiyle desteklenen 26.250 dolarda tutuluyor.

26.500 doların üzerinde bir kapanış yükseliş hareketini tetikleyebilir, ancak 26.200 dolara daha da aşağı yönlü bir düşüşten kaçınmak için birden fazla mum kapanışı yoluna dikkat edilmesi gerekiyor.

50 günlük üstel hareketli ortalama, özellikle Bitcoin 27.000 dolar direnç seviyesinin altına düşerse, büyük bir düşüş eğilimi gerçekleşebilir.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

Dünyanın en iyi otelleri açıklandı! Türkiye'den bir otel listede Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam geldi Valilikten sıcak havaya karşı kritik uyarı! 3 güne dikkat
Sonraki Haber