Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (18.05.2023)

Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Son piyasa istikrarsızlığıyla birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 26.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 18.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin ve kripto para piyasasında düşüş devam ederken, kripto para yatırımlarında sürekli değişip duran gelecek yörüngesi ve bir sonraki fiyat seviyesi kafaları karıştırıyor. Peki bu düşüş içinde Bitcoin'in son durumu ne? İşte 18.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin, 27.500 dolarlık önemli direnç seviyesini aşmada zorluklarla karşılaşmaya devam ediyor. Son zamanlardaki yükseliş ivmesine rağmen, Bitcoin'in yukarı yönlü hareketleri, sürekli düşüş trend çizgisi tarafından engelleniyor.

Yatırımcılar, Bitcoin'in performansını yakından takip ederken, belirleyici bir yükseliş veya potansiyel bir düşüş beklerken, piyasa hareketlerine dikkat etmeye çalışıyor.

Toplam piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan USDT'nin arkasındaki kuruluş olan Tether, rezerv destek stratejisinin bir parçası olarak Bitcoin satın alma niyetini duyurdu. Önde gelen kripto para birimini bilançosuna dahil ederek Tether, varlıklarını çeşitlendirerek diğer önde gelen kuruluşların saflarına katılmaya başladı.

Tether'in yaklaşmakta olan Bitcoin satın almasının arkasındaki birincil amaç ise, USDT belirtecini destekleyen rezerv varlıklarını çeşitlendirmek. Bu strateji, şirketin USDT'nin ABD dolarına 1'e 1 oranını korumasını sağlaması planlanıyor.

Tether, satın alma için net karının %15'ini oluşturan yaklaşık 222 milyon dolar ayırmayı planlıyor. Tether'in CTO'su Paolo Ardoino'ya göre Bitcoin'e yatırım yapma kararı, Bitcoin'in gücü ve bir yatırım potansiyeli göz önünde bulundurularak verildi.

Tether'in USDT'sini desteklemek için önemli miktarda Bitcoin satın alma haberi, Bitcoin'i destekledi ve Perşembe günkü pozitif ivmesine katkıda bulundu.

18 Mayıs tarihli bir Bloomberg raporunda ortaya çıkan bilgilere göre, Koreli bir kadın 29 Mart'ta kaçırıldı ve ardından kripto para birimleriyle ilgili kayıplarla bağlantılı olduğuna inanılan bir anlaşmazlıkta dolayı öldürüldü.

Bu olay, geçen yılın Mayıs ayında Do Kwon'un Terra Money ekosisteminin çökmesi de dahil olmak üzere dijital varlıkları içeren bir dizi skandalla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Raporlara göre, son cinayet davası, Kore hükümeti üzerindeki baskıyı, ülkenin bu ayın sonunda parlamento onayını alabilecek olan ilk bağımsız kripto para birimi yasasını derhal geçirmesi için yoğunlaştırdı.

Hükümet tarafından önerilen yasanın, yedek fonlar, hesap bakımı ve dijital varlık şirketlerinin saldırılara karşı koruma olarak sigorta gerekliliği ile ilgili daha katı düzenlemeler getireceği düşünülüyor.

Bu düzenlemeler, Bitcoin gibi dijital para birimleri için geçerli olurken, devlet tarafından belirlenen menkul kıymetler, mevcut sermaye piyasası mevzuatına tabi olmaya devam edecek.

BİTCOİN (BTC) SON DURUM! (18.05.2023)

Bitcoin, Perşembe günü %1'den az bir artışla 27.290 dolardan işlem görüyor. BTC, önceki aya göre 30.000 dolar seviyesini geri alma konusunda zorluklarla karşılaşıyor ve şu anda 27.000 dolar civarında seyrediyor.

Bitcoin için çift tepeli bir model görevi gören 27.500 dolar seviyesinde önemli bir dirençle karşı karşıya. Eğer BTC, birden fazla zaman diliminde 27.500 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başarırsa, sonraki dirençleri 27.700 dolar veya 28.000 dolar seviyesini hedefleme potansiyeline sahip.

BTC'ye yönelik oluşan yoğun talepler, onu 28.000 dolar seviyesinin üzerine bile çıkarabilir ve bir sonraki direnci muhtemelen 28.300 dolar seviyesinde oluşabilir.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Kızılcık Şerbeti dizisinde Görkem'in yaptıkları aileyi karıştırdı!
Sonraki Haber