Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (17.05.2023)

Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Son piyasa istikrarsızlığıyla birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 26.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 17.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin ve kripto para piyasasında düşüş devam ederken, kripto para yatırımlarında sürekli değişip duran gelecek yörüngesi ve bir sonraki fiyat seviyesi kafaları karıştırıyor. Peki bu düşüş içinde Bitcoin'in son durumu ne? İşte 17.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'in fiyatı dalgalanmalar yaşarken, yatırımcılar sürekli olarak Bitcoin'de yaşanan son hareketleri ve kripto para piyasasındaki son durumu araştırıyor.

Kripto para varlıkları için dünyanın ilk kapsamlı düzenleme çerçevesine Avrupa Birliği üye ülkeleri tarafından Salı günü nihai onay verildi ve İngiltere ve ABD gibi ülkeler üzerinde aynı kararlar almaları için baskı arttı.

Bu kararlar üzerine açıklama yapan İsveç Maliye Bakanı Elisabeth Svantesson, "Son gelişmeler, bu varlıklardaki Avrupalı yatırımcıların korunmasını artıran ve kripto para birimi endüstrisinin kara para aklama ve terörün finansmanı için kötüye kullanılmasına karşı koruma sağlayan düzenlemelerin uygulanmasının kritik gerekliliğinin altını çizdi" dedi.

Transfer miktarına bakılmaksızın hizmet sağlayıcıların Ocak 2026'dan itibaren kripto varlıkları hem gönderenlerin hem de hak sahiplerinin isimlerini talep etmeye başlamaları gerektiğine karar verildi.

Üye ülkeler arasındaki vergi işbirliğini yöneten düzenlemeleri, kripto varlıkları içeren işlemleri ve yüksek değerli vergi kararlarıyla ilgili bilgi alışverişini içerecek şekilde değiştirmek için bir anlaşmaya vardı. Ayrıca kripto şirketleri, düzenleyici kesinlik arzularını vurgulayarak, hükümetlere AB düzenlemelerini benimsemeleri ve düzenleyicilere sınır ötesi operasyonlar için tutarlı standartlar oluşturmak için baskı yapıyor.

Bu yeni düzenlemelerin kripto varlıkları, özellikle de BTC/USDT çifti üzerinde olumsuz bir etkisi oldu.

Kripto ile ilgili girişimler arasında kurumsal benimsemedeki son artış, BTC/USDT fiyatlarındaki kayıpların hafifletilmesine yardımcı oldu.

Bitcoin son durum (17.05.2023)

Bitcoin şu anda yüzde 0,20'lik bir düşüşle 26.774 dolardan işlem görüyor.

Kripto girişimleri arasında artan kurumsal benimseme eğilimi şu anda Bitcoin'e destek sağlıyor. BTC, iki saatlik grafikte 26.850 dolara yakın destekle azalan bir kanal oluşturdu. Çift dip paterni ile gösterilen yaklaşık 26.750 dolarlık potansiyel bir destek seviyesi de var. Bu aralık, kanal içinde 26.750 doların üzerinde kaldığı sürece Bitcoin'in yükseliş eğilimi için önem taşıyor. Ayrıca önde gelen iki teknik gösterge olan RSI ve MACD şu anda nötr bölgede.

Bitcoin'in fiyatı, 50 günlük üstel hareketli ortalamanın üzerinde ve altında dalgalanmalar gösteriyor ve bu da yatırımcılar arasında çekingeye neden oluyor.

26.750 dolar seviyesi kritik bir önem taşıyor. Bunun üzerinde durması, 27.250 dolar ve muhtemelen 27.650 dolar hedeflerine taşınması için kritiktir. 26.750 doların altına bir kırılma, 26.200 dolara doğru bir düşüşe yol açabilir.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

D vitamini nedir? Ne zaman kullanılır? D vitamininin önemi nedir? Elektronik harpte fark yaratacak Kolajen nedir? Ne işe yarar? Kolajenin yararları nelerdir?
Sonraki Haber