Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (12.05.2023)

Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Son piyasa istikrarsızlığıyla birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 26.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 12.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin ve kripto para piyasasında düşüş devam ederken, kripto para yatırımlarında sürekli değişip duran gelecek yörüngesi ve bir sonraki fiyat seviyesi kafaları karıştırıyor. Peki bu düşüş içinde Bitcoin'in son durumu ne? İşte 12b.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Dünyanın önde gelen ve en geniş hacime sahip kripto para birimi Bitcoin, son günlerde fiyatında %10 gibi önemli bir düşüş yaşadı.

Bu aşağı yönlü hareket, 25.000 dolarlık kilit destek seviyesinin tutunup tutunmayacağı sorusunu beraberinde getirdi.

Birleşik Krallık vergi dairesi HMRC, kendisine kripto para vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelerden Bitcoin'lere el koyma yetkisi verecek yeni bir mevzuatın kabul edilmesine yönelik yeni bir önergeyi devlete sundu.

Hükümet şu anda dijital çağda vergi tahsilatını modernize etme çabalarının bir parçası olarak vergi dairesinin çevrimiçi cüzdanlara erişimine izin verme seçeneklerini ele alıyor. Bu gelişme, BTC/USDT fiyatları üzerinde daha fazla baskı oluşturdu ve fiyatın düşmesine yönelik bir hareket başlattı.

Uzun vadeli Bitcoin (BTC) balinaları, kripto para biriminin fiyat düşüşüne rağmen daha fazla kripto para biriktirirken, Wall Street'in teknoloji ağırlıklı endeksi Nasdaq hala yükselişe devam ediyor. Endekslerdeki bu uyuşmazlılık, tipik piyasa dinamiklerinden bir sapmayı öne sürdüğü için Bitcoin yatırımcıları arasında bazı endişelere yol açtı. Hatta, Matrixport Araştırma ve Strateji Başkanı Markus Thielen, bu eğilim ışığında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Thielen, "Teknoloji hisse senetleri (Nasdaq) ile korelasyon göz önüne alındığında, Bitcoin'in fiyatı şimdiye kadar 30.000 doları geçmiş olmalıydı." diyerek yatırımcılarını uyardı.
Dün itibarıyla %3'ten fazla düşen Bitcoin'in fiyatı şu anda 26.300 doların altına ulaşmış durumda.

Çarşamba günü, Bitcoin Mart ayından bu yana ilk kez 27.000 doların altına düşüp, toparladı ve ardından bir kez daha düştü. Görünüşe göre ABD'de yaşanan bankacılık krizi, BTC/USDT fiyatlarında yükseliş ivmesini tetikleyemedi.

Bitcoin son durum (11.05.2023)

Bitcoin, Cuma günü %4,49 düşüşle 26.350 dolardan işlem görüyor. Bitcoin Perşembe günündenberi değerinde kayıp yaşıyor ve 8 haftanın en düşük seviyesine ulaştı. Ayrıca Bitcoin, şu anda 26.800 dolarlık kritik destek seviyesinin altına düştüğü için önemli bir düşüş eğilimi içinde.

Bu seviyenin kırılması, "üç kara karga" olarak bilinen aşağı yönlü bir şamdan formasyonunun oluşmasıyla birlikte, piyasada hakim bir satış baskısı hissine işaret ediyor. Aşağı yönlü hareket, %50 Fibonacci düzelme seviyesiyle çakışan bir sonraki destek seviyesi olan 25.450 Dolara doğru genişleme potansiyeline sahip.

Alternatif olarak, Bitcoin 26.800 dolar seviyesini geçmeyi başarırsa, 28.300 dolar seviyesini hedefleyen yukarı yönlü potansiyel bir tersine dönüş gösterebilir.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması Tek Dünya Karadeniz Vakfı toplumsal fayda ile dünyaya açılıyor Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu vurdu
Sonraki Haber