Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (03.05.2023)

Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Son piyasa istikrarsızlığıyla birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, değer kaybı yaşayıp yaşamayacağı veya 28.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 03.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin ve kripto para piyasası etrafında heyecan artmaya devam ederken, kripto para birimi yatırımlarında sürekli değişip duran gelecek yörüngesi ve bir sonraki fiyat seviyesi kafaları karıştırıyor. Peki bu yükseliş içinde Bitcoin'in son durumu ne? Bitcoin'deki destek seviyesi gösteriyor? İşte 03.05.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Kripto para piyasası sürekli olarak dalgalandığından, fiyat hareketlerini etkileyen faktörler, yatırımcılar için çok önemli hale geliyor.

Mart ayının başından bu yana, ABD düzenleyicileri üç orta ölçekli ABD bankasını kapattı veya sattı: Silicon Valley Bank, Signature Bank ve First Republic...

Avrupa'da, finansal kargaşanın önemli bir küresel oyuncusu olan Credit Suisse, rakip UBS ile bir kurtarma planı yapmaya hazırlanıyor. Müşteriler, fonlarının güvenliğiyle ilgili endişeler nedeniyle paralarını çekti ve bu da bazı panik durumlarına neden oldu.

ABD, Avrupa ve Birleşik Krallık'taki bankalar çöküyor, bu da insanların fiziksel bankalara olan güveninin azalmasına neden oluyor ve merkezi olmayan doğası nedeniyle daha fazla insanı kripto paraya yöneltiyor.

Ayrıca ABD Sekreteri Janet Yellen'in ABD'nin Haziran ayında borç tavanına ulaşacağını belirtmesi ABD doları üzerindeki baskıyı daha da artırdı ve BTC/USDT fiyatlarında bir yükselmesine neden oldu.

Blockchain uygulamalarını genişleten bir protokol olan Ordinals'a ilgi arttıkça, Bitcoin kısa süre önce günlük işlemlerde yeni bir rekora imza attı. Son verilerine göre, Bitcoin işlemlerinin günlük hacmi 682.009'a kadar yükseldi.

Bu işlemlerin çoğu, kullanıcıların verilerini NFT yaklaşımına benzer şekilde Bitcoin'in blok zincirine yerleştirmesine izin verdiği için Ordinals tarafından yürütüldü. Kripto para birimine yatırım yapmanın ve uluslararası ödemeleri gerçekleştirmenin rahatlığı, genişletilmiş bir kullanıcı tabanına katkıda bulunarak işlemlerin artmasına neden oldu.

Bitcoin son durum (03.05.2023)

BTC/USDT, son yirmi dört saat içinde Çarşamba günü %1.51'lik bir düşüş yaşayarak 28.234 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin'in fiyatı, son banka başarısızlıklarının ardından yenilenen yatırımcı güveni nedeniyle artması beklense de ufak bir düşüş içinde.

Şu anda Bitcoin, 28.200 dolar seviyesinde önemli bir dirençle karşılaşıyor.

Bu belirli seviyenin üzerinde bir yükseliş, Bitcoin'in fiyatını bir sonraki hedef olan 28.800 dolar seviyesine taşıma potansiyeline sahip. Eğer yukarı ivme devam ederse, BTC'nin bir sonraki hedefi olan 30.000 doları hedeflediğini görebiliriz.

Dört saatlik grafikte ise Bitcoin, daha önce 28.800 dolar seviyesinde bir destek bölgesi olarak işlev gören 50 günlük üstel hareketli ortalamanın altına düştü.

RSI ve MACD göstergeleri, bugün Bitcoin'in fiyatı için potansiyel bir düşüş eğilimine işaret ederken, şamdan kalıpları piyasada baskın bir düşüş eğilimini gösteriyor.

Bitcoin, 4 saatlik grafikte görülebilen bir trend çizgisiyle işaretlenen 27.200 dolar seviyesinin yakınında desteklenmeye devam ediyor.

23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli yakalandı ABD’de Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! Görenler hayret ediyor! Sağı tavuk solu horoz...
Sonraki Haber