Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (02.06.2023)

Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Son piyasa istikrarsızlığıyla birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 27.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 02.06.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Yatırımcılar, piyasayı önemli ölçüde etkilemesi beklenen ekonomik göstergeleri yakından takip ediyor. Bitcoin'in fiyatındaki son ufak artış, yaklaşmakta olan olumlu haberler neticesinde artışlara neden oluyor.

ABD'deki Tarım Dışı İstihdam Raporu'nun yakında yayınlanması kripto para piyasasında bazı ufak gerginliklere neden oldu. Çalışma İstatistikleri Bürosu, ABD doları ve dolayısıyla Bitcoin için etkileri olabilecek önceki aya göre daha az işin ekleneceğini öne sürdü. Eğer gerçek sayı tahmini aşarsa, ABD dolarını olumlu etkileyebilir ve dolaylı aralarındaki inişli çıkışlı ilişkisi nedeniyle Bitcoin'in değeri üzerinde aşağı yönlü bir baskıya yol açabilir. Bunun yanı sıra yatırımcılar, Mayıs ayı için İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik Oranın açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor, çünkü bu faktörler ABD dolarının değerini etkileyecek.

KRİPTO PARA MADENCİLERİ YENİDEN AYAKLARININ ÜZERİNDE DURMAYA ÇALIŞIYOR

Bir kripto para madenciliği firması olan CleanSpark, bu yıl madencilik makineleri koleksiyonunu hızlı bir şekilde genişletti. Geçen yıl madencilik karlılığında genel olarak %44'lük bir düşüşe rağmen, madencilik şirketleri üretimlerini inşa etmeye ve artırmaya devam ediyor. Bir Amerikan Bitcoin madenciliği şirketi olan CleanSpark, kısa bir süre önce yaklaşık 40,5 milyon dolara 12.500 yeni madencilik cihazları satın alarak gündeme geldi. Bu genişleme haberi, Cuma günü BTC fiyatlarında bir artış sağladı.

BİTCOİN SON DURUM

Cuma günkü Asya oturumu sırasında Bitcoin, 26.620 seviyesinden yükseliş gerçekleştirdi ve fiyatı şuanda 27.141 dolar.

2 saatlik zaman dilimine baktığımızda, 27.000 seviyesinin yakınında oluşan çekiç şamdanlarının etkilerini görebiliriz, bu formasyon düşüş eğiliminin azaldığını ve Bitcoin satın almak için potansiyel bir fırsat olduğunu gösteriyor.

Artan yönde, Bitcoin, daha önce bir destek seviyesi olarak hareket eden %61,8 Fibonacci düzeltme seviyesine de karşılık gelen 27.275 seviyesi civarında bir dirence doğru tırmanıyor. 27.275 seviyesi, Bitcoin için daha fazla yükseliş hareketini potansiyel olarak engelleyen önemli bir direnç seviyesi olarak önünde bulunuyor

Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Hareketli Ortalama Yakınsama Sapma (MACD) göstergeleri, özellikle daha kısa zaman dilimlerinde, sürekli yukarı ivme olasılığının yüksek olduğunu öne sürerek alım bölgesine geçti.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

Yerli elektrikli araçta yeni yatırım hamlesi ''Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz o iş bitti'' Avrupa Birliği, Türk dönerini tescile hazırlanıyor
Sonraki Haber