Bir tarih yok oluyor! Bitlis’teki antik kenti defineciler yüzünden yok olmaya yüz tutuyor

Bitlis’in tarihe ışık tutan Tatvan Antik Kenti'nin ''sit alanı'' ilan edilse de korunmadığı ve bu gerekçeyle de gün geçtikçe yok olduğu söyleniyor. Defineciler tarafından tahrip edilen antik kent, turizm rehberlerinin gezi listelerinde de yer almıyor. İşte detaylar…

Bitlis’in tarihe ışık tutan Tatvan Antik Kenti'nin ''sit alanı'' ilan edilse de korunmadığı ve bu gerekçeyle de gün geçtikçe yok olduğu söyleniyor.

Uzun yıllar Urartu Krallığına ev sahipliği yaparak 3 bin yıllık geçmişe sahip olduğu söylenilen Tatvan Antik Kenti, gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor.

Van Gölü kıyısında yer alan binlerce yıllık antik kent, 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilerek birinci derecede arkeolojik sit alanı ilan edildi.

Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı!