Bir cesedin başına gelebilecek en korkunç olaylar!

Parasıyla mumyalanma

. Dönemin önemli bilim adamlarından İtalyan Augustus Granville 1825 yılında “Irtyersenu – Evin Hanımı” adlı bu mumyayı inceliyor. Kadının sağ yumurtalığında bir kist görüyor. Tarihin otopsisi yapılan ilk mumyasının kanserden öldüğüne karar veriliyor. 

O devirde mutlaka bir yanlış yapmışlardır diyen bilim adamları 1994’de zavallı Irtyersenu’yu yeniden açıyorlar ve sağ yumurtalıktaki tümörün kanser yapıcı olmadığını, dolayısıyla firavun çevresinden gelen bu kadının kanserden ölmediğini kanıtlıyorlar. Yapılan sıtma testi de negatif çıkıyor. Bilim adamları, mumyanın kemik ve yumuşak doku örneklerinden yararlanarak akciğer ve uyluk kemiğinde vereme yol açan bir bakteri buluyorlar.

Böylece tapınak duvarındaki hiyerogliflerde “Irtyersenu – Evin Hanımı” olduğu belirtilen kadının kanserden değil veremden öldüğü sonucuna varılıyor. 2600 yıllık bu beden belki 50 yıl sonra yeniden açılacak ve gelişmiş görüntüleme teknolojileriyle birebir bir kaplamayla yeniden “Evin Hanımı” haline getirilecek.

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları