BioNTech Sinovac 55 yaş üstü aşı randevusu alma! MHRS e-Nabız aşı randevusu nasıl alınır?

55 yaş üstü MHRS aşı randevusu alma! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son açıklamasında 55 yaş üstü vatandaşlar için koronavirüs aşısının 20 Nisan tarihinden itibaren başladığını duyurdu. BioNTech ve Sinovac aşı randevusu nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca merakla beklenen açıklamayı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptı. 55 yaş üstü vatandaşlar için koronavirüs aşı dönemi resmen başlamış oldu. Bu açıklamalar doğrultusunda aşı sırası gelenlerde MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden aşı randevularının nasıl alınacağını sorgulamaya başladı.

e-Nabız üzerinden randevu alabilmek adına öncelikle kendinize aşı çıkıp çıkmadığını sorgulamanız gerekmektedir. Bunun için 2023’e mesaj atarak sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Büyük harflerle AŞI yazıp aralarında bir boşluk bırakarak TC kimlik numaranızı ve seri no’nun son 4 hanesini 2023’e mesaj gönderebilirsiniz. ÖRNEK (AŞI 22222222222 3333)

Bu mesajın hemen sonrasında size ya “COVİD 19 aşılaması için öncelikli grupta değilsiniz” ya da “Covid 19 aşılaması için öncelikli gruptasınız. Aşı randevunuzu alarak randevu tarihinde hekiminize başvurunuz” yanıtı gelecektir.

55 Yaş Üstü Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Öncelikle hangi grupta olduğunuzu kontrol ettikten sonra “enabız.gov.tr” ya da e-Devlet sistemine giriş yapınız. e-Nabız sisteminde yer alan e-Devlet ile giriş seçeneği de bu yollardan bir tanesidir.

Giriş işleminden sonra açılan sayfada “aşı randevusu alma” butonunu işaretleyin. Bu işlemin ardından da “Aile Hekimi” ve “Hastane” seçenekleri karşınıza gelecek. Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekimim ya da başka aile hekimi seçeneklerinden birini işaretleyebileceksiniz. Hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listeleri gelecektir.

Bu sayfaların açılması sonrasında seçtiğiniz gün ve saatte aşı randevunuz alınmış olacaktır. Daha fazla detay hakkında bilgi almak isteyenlerde ALO 184 üzerinden Sağlık Bakanlığı'nı arayarak son bilgilere ulaşabilirler.

e-Nabız Giriş Ekranı İçin Tıklayınız

MHRS Giriş Ekranı İçin Tıklayınız

Borsa günü düşüşle tamamladı! Paraşütçünün zor anları! Ters rüzgara kapılıp düştü Tuzlaspor'da oynayan 5 futbolcu ifadeye çağrıldı
Sonraki Haber