Bill Gates'in destelediği proje tartışamalara neden oldu: Yeni pandemilere neden olur mu?

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in destelediği proje büyük tartışamalara neden oldu. Genetiği değiştirilmiş sineklerin doğaya salınmasının amaçlandığı projeyle ilgili paylaşımlar yapan komplo teorisyenleri, yeni salgınlara yol açabileceğini iddia ediyor.

Microsoft'un kurucusu milyarder iş adamı Bill Gates'in desteklediği bir biyoteknoloji şirketinin yaptığı deneyler büyük tartışmalara neden oldu. Gates Vakfı'nın destelediği şirket Oxitec, türünün ilk örneği olarak yaptığı çalışmada özellikle Dang Humması gibi hastalıklara neden olan sivrisineklerle mücadele için genetiği değiştirilmiş sivrisineklerin kullanılması amaçlanıyor.

Özellikle Güney Amerika ve Afrika'daki humma hastalıklarıyla mücadele için yapılan çalışma için Kolombiya ve ABD gibi çok sayıda yerde üretim tesisleri kuruldu. Öte yandan şirket Florida'da ürettiği sinekleri ilk kez geçtiğimiz nisan ayında doğaya saldı. Bölge halkı, genetiği değiştirilmiş sineklerin doğaya salınması sonrası bölgenin ekosistemi konusunda eleştirilerini dile getirdi.

BÜYÜK TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Gates Vakfı'nın desteklediği şirket Oxitec'in yaptığı çalışma büyük tartışmalara neden oldu. 2020 yılından bu yana yapılan çalışmalarla ilgili komplo teorisyenleri Gates Vakfı'nın yaptığı çalışmayla yeni bir pandemiyi tetikleyeceğini iddia ediyor. Sosyal medyada çıkan tartışmalarda projenin hastalıklı sivrisinekleri öldürmek amaçlı olduğunu ancak tersi bir durum olursa meydana gelebilecek bir felakete dikkat çekiyor.

Öte yandan araştırma konusunda net veriler henüz açıklanmasa da Oxitec şirketi ilk sonuçların olumlu olduğunu belirtti.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber