Bilim insanları inceleme altına aldı: Beyinsiz olmasına rağmen öğrenebiliyorlar!

Dünya denizlerinde yaşayan ve ölümcül zehirler taşıyan kutu denizanasının, merkezi bir beyni olmayan insanlara benzer "ileri öğrenme" yetenekleri olduğu yeni bir araştırma tarafından keşfedildi. Danimarka'daki Kopenhag Üniversitesi'nden araştırmacılar, Karayip kutu denizanasını (Tripedalia sistofora) engelleri tespit etme ve atlatma konusunda eğittiler. Araştırmanın sonuçları, bu beyinsiz denizanasının ilişkisel öğrenme yoluyla engellerden kaçınma yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor.

Daha önce, merkezi bir beyne sahip organizmaların duyusal uyarılar ve davranışlar arasında zihinsel bağlantılar kurduğu düşünülüyordu. Ancak bu yeni bulgular, denizanasının sadece bin sinir hücresine sahip olmasına rağmen öğrenme yeteneğine sahip olduğunu ve bu yeteneği kullanarak geçmiş deneyimlerden ders alabildiğini gösteriyor.

Dünyanın en hızlı savaş uçakları belli oldu! Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Şampiyonluğa koşan Galatasaray'da ayrılık çanları çalıyor! Alves Fenerbahçe'yi Mourinho'ya anlattı: Tüm şampiyonlukları unut! Toz taşınımı ve kuvvetli yağışa dikkat! Tedbirinizi alın... Sağanak yağış geliyor...