Bilim bu fosillerin gizemini açıklayamadı!

Homo Naledi

İnsana ait ilk fosilin bulunduğu günden bu yana bilim insanları genellikle atalarımızın fosillerini bulacaklarından emin oldukları ufak coğrafi bölgelere odaklanmıştı. Fakat bu durum 2015 yılında değişti. Araştırmacılar Güney Afrika'da, bilinen hiçbir insan fosiline benzemeyen yeni bir tür tür keşfetti ve buna Homo Naledi adını verdi. Yapılan bu keşfe göre Homo Naledi, yeni bir insan türüydü.

Homo Naledi'yi bu kadar farklı kılan şey, insan ve maymun arasında bir geçiş formu özelliği olmasıydı. Buna göre Homo Naledi hem insan hem de maymun özelliklerini taşıyordu. Bulunan fosil 1 milyon yaşındaydı. Böylece Homo Sapiens'ten önce yaşadığı kesinleşti. Fakat bedeni daha sonra ortaya çıkan insan türleriyle de benzerlik gösteriyordu. Bu durumda, tahmin edilen tarihten daha sonra neslinin tükendiği sonucuna ulaşılıyordu. 

Homo Naledi ile ilgili en ilginç detay, davranış özellikleri analizinde tespit edildi. Fosillerin tümü mezarlara gömülü durumdaydı. Bu tespit karmaşık bir düşünce yapısına sahip olduğunu gösteriyordu. Daha sonra yapılan araştırmalar ise Homo Naledi'nin ölüleri mezara gömmesinin herhangi bir ritüelle ilgili olmayabileceğini ortaya koydu.

Homo Naledi'nin keşfi ile beraber bazı uzmanlar Homo Sapiensler'in daha küçük beyinli insan formlarıyla karşılaşmış olabilecekleri ihtimalini gündeme getirdi. Homo Naledi fosilinin sırrı bugün bile tam olarak açıklanamıyor.

Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Akaryakıtta yeni dönem bugün başladı Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti Altın yatay seyirde! İşte 15 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Arda ağları sarstı, Ancelotti'nin tepkisi sosyal medyayı salladı! Alves Fenerbahçe'yi Mourinho'ya anlattı: Tüm şampiyonlukları unut!