Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi açıkladı! Başkan adayı olacak mı?

Seçime gitme kararı alan Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi gündeme dair açıklamalar yaptı. Ahmet Nur Çebi, aday olmayacağını açıkladı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, basın toplantısı düzenledi. Seçim kararı alan Ahmet Nur Çebi'nin ifadeleri şu şekilde:

Yaklaşık 12 sene önce yönetici olarak bu kulüpte görev almaya başladım. Ne kadar zor bir dönem olduğunu hatırlarsınız, 'Feda' dönemiydi. İcralarla, maddi zorluklarla boğuştuk ama 2 şampiyonluk ve Avrupa kupalarında namağlup lider olarak çıktık. Daha sonra ara verdim. 4 yıl önce ise başkan olarak geri döndüm.

Geri geldiğimizde yine aynı şeylerle karşılaştık. Yine benzer sıkıntılar, artarak devam etmiş. Bununla mücadele ettik. O dönem içerisinde binlerce haciz işlemini çözdük.

"ADAY OLMAMAYA KARAR VERDİM"

Bugün içinde bulunduğumuz malum sıkıntılı bir süreç var. Özellikle futbol takımından kaynaklı. Yıpratıcı bir süreç. Bu saatten sonra camianın dinginliğe ve birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için aday olmamaya karar verdim. Bundan sonraki sürecin daha iyi olacağını düşünüyorum. Önemli olan Beşiktaş. Beşiktaş'ın iyiliği için kendimizi yakmaya hazırız. Biz Beşiktaşlıyız, burası zaten bizim. Gitmemi isteyenler var, kalmamı isteyenler var. Kalmamı isteyenlerden özür diliyorum, böyle olması gerekiyordu.

"BASKIN SEÇİM OLMAMASI İÇİN SÜREYİ UZUN TUTTUM"

Seçim kararını aldığım gün, başkan adayı olmayacağımın kararını vermiştim. Seçim sürecini uzun tutma sürecim, baskın seçim gibi olmamasını istediğim içindi. Açıklamayı 13 Kasım'da yapmayı düşünüyordum ama son gelişmeler biraz daha acele etmeye beni ikna etti. Seçim tarihinin geç olma sebebi aday olacak kişilerin daha iyi bir liste hazırlamasını istediğimden. Aday olmadığımı geç açıklamam ise çalışanlarımın, futbolcularımın konsantrasyonunu bozmamak için.

Kim başkan olursa olsun camianın o ismi kabullenmesini rica ediyorum. Adaylara hakaret etmesinler, yalan ve iftirada bulunmasınlar. Kazanamayan adayların, seçim sonrası dernek dernek gezip itibar suikasti yapmamalarını rica ediyorum. Ya çıkın aday olun ya da adaylara ve seçilen kişiye sonuna kadar destek gösterin. Umarım çok adaylı ve çok katılımlı bir seçim olur.

"OYUNCULARIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Taraftarımıza da seslenmek istiyorum. Yaşanan başarısızlıklarda tepkilerini anlıyorum. Ancak söz konusu Beşiktaş'ın başarısıysa, olumsuz etkileyecek tezahüratlarda bulunmamamız gerekiyor. Beşiktaş'a zarar verecek her haretten kaçınılmalı. Taraftarlarımızdan rica ediyorum, oyuncularımıza sahada sahip çıkalım. En azından içindekine saygınız yoksa da üzerindeki formaya olsun.

Medyaya da birkaç kelamım var. Tıklanma ve izlenme hevesinizi bir kenara bırakın. Söz konusu Beşiktaş ise bu tavırları doğru bulmuyorum. Eleştiriye varım ama hakarete yokum. Siz hakaret ederseniz, küçük çocuklar küfür etmeye başlar. Kişisel hırslarınızı bir kenara bırakın.

"FEDERASYON BAŞARISIZDIR"

Gelelim Türkiye Futbol Federasyonu'na... Eğer başkanınızı güçsüz bırakırsanız, o başkanınız masaya vuramaz. Bu lazım taraftarımıza. TFF maalesef böyle bir ortamı kendisine hak olarak görmüştür. Bizi zaafiyet içerisinde görmüştür. TFF başarısızdır, bu arkadaşların başaramayacağını ben zaten söylemiştim. Hakemlerin gitmesini destekleyen, geri geldiklerinde tepki gösteren tek kişi benim. TFF ile mücadele edeceksek, hep beraber etmeliyiz.

TFF parmak falan sallayamaz. Ama ben sokaktaki bir insan gibi hareket edemem. Statta sayın TFF başkanı hatalıydı ama parmak falan salmamadı. Tribünleri işaret etti. Ama hatalıdır, 5 dakika bekle kardeşim, devre olsun öyle git. Küfürleri tabii ki tasvip etmiyorum ama arkanı dönüp öyle gidemezsin.

Deprem döneminde bana gelen bir soru üzerine verdiğim bir cevabı rakip takım taraftarları farklı yerlere çekti. Buna takılan Beşiktaşlıları asla affetmeyeceğim. Beşiktaş başkanının linç edilmesine seyirci kalan ve destek verenlere hakkımı helal etmiyorum.

"DİĞER KULÜPLER BİR YOLUNU BULABİLİR, BEN YAPAMAM"

Transferler, limitler... Beşiktaş'ın TFF'de tanımlı bir limiti var. Bu limitler bizim elimizi kolumuzu bağladı. Diğer kulüpler bir yol bulup bunu aşıyorlar, ben yapamam arkadaşlar. Ben dolanmaçlı yollara giremem. İstediğiniz oyuncuyu getirin, tescil edemezsiniz. Bir futbolcunun maaşını 2 ay ödemezseniz, o oyuncu kontratını feshedip gider. Ben kimseye aldığım gibi bir enkaz bırakmadım. Şu an kulüpte kimsenin bir alacağı yok. Keşke sportif başarı da peşinden gelseydi, olmadı, yapamadık. 11 yıl bu kulübe hizmet etmiş bir insanı, çizgiden geçmeyen bir topla yargılayıp küfür etmek neyin nesi? Nereye varacaksınız? Bu azınlığı içerinizden temizleyin, size vasiyetimdir. Birilerinin şahsi egolarına hizmet eden insanları içinizden temizleyin. Gece yarısı arayıp aileme küfür ediyorlar, çocuğuma küfür ediyorlar. Bu neyin nesi? Eleştiriye varım, istifaya da varım ama hakaret ve küfür olmaz. Buradan insanlar ya kendileri istifa ederler ya da genel kurul ceketini eline verip yollar. Küfürlerle yıldırarak insanları gönderemezsiniz. Şimdi ben küfür ve hakeret edenlere sesleniyorum, 3'üne kadar buradayım. Gelip benden özür dileyin. O tarihe kadar gelip özür dilemeyenlerin bundan sonra takipçisi olacağım.

TFF ile ben kavga ederken, diğer kulüp başkanları kenarda beklediler. Şimdi hepsi bağırıyor. Adalet herkes için varsa yerini bulur, yoksa bulamaz. Bugün bağıranlar niye bağırıyorlar? Ben mücadelemi en sert şekilde verdim. Sadece televizyon önünde şov yapmadım. Ben popülist davranmadım.

"BAŞARIDA PAYIMI İSTERİM"

Beşiktaş'ın parasını çaldırmadım, Beşiktaş'ı ezdirmedim. Bugün başarısız bir futbol takımı var. Bunlar yarın başarılı olursa, bana da pay verin olur mu? Başarısızlıkta bana kestiniz cezayı, başarıda da bana pay verin.

11 yıldır yanlarında olamadığım ailemden huzurlarınızda özür diliyorum, haklarını helal etsinler. Sponsorlarımıza, çalışanlarımıza, taraftarımıza, sporcularımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hepsi haklarını helal etsin.

İki bine yakın tabanca ve tüfek ele geçirildi! Bugün kimin maçı var? 17 Mayıs 2024 maç programı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi!
Sonraki Haber