Bebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bebek beslenmesine dair 11 öneri

Bebeklerin sağlıklı ve düzenli beslenmesi gelişimleri için oldukça önemli. Bebeklerin 6’ncı aydan itibaren anne sütüyle beraber mama ve ek gıdaya geçiş dönemleri başlar ve bu dönem oldukça zorlayıcıdır. Oldukça hassas olan ek gıdaya geçiş döneminde bebeğinizin daha kolay adapte olabilmesi ve sağlığının bozulmaması için dikkat etmeni gereken bazı noktalar vardır. İşte ek gıdaya geçiş döneminde bebekler için beslenme önerileri ve dikkat edilmesi gereknler…

Bebek beslenmesinde en önemli konu anne sütü ancak 6 aydan itibaren ek gıdaya geçiş dönemine başlandığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kılıç, “Yeterliyse ilk 6 ay sadece anne sütü verilebilir. Anne sütünün yeterli olmadığı zamanlarda ise devam sütü ile de bebeğin beslenmesi desteklenebilir. 6 aydan sonra ek gıdaya geçiş döneminde ise anne sütü yeterliyse bile yanına ek gıda eklenmeli” şeklinde konuştu.

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu! Konut kredileri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin 5 yıllık ödemesi Hasan Kılıç'ın ölümü sonrası İsmailağa'da post kavgası Saran'dan bomba açıklamalar: O sözleri gündeme oturdu... 23 Nisan mesajları! Tarım Kredi'den nisan ayına özel çılgın indirimler!