2500 yıllık Türk yurdu Bayburt’ta gezilecek yerler ve yöresel lezzetler listesi

Bayburt, verimli topraklarının Çoruh nehrini kucakladığı 2500 yıllık Türk yurdudur. Türkiye'nin en küçük kentlerinden biri olan Bayburt, Akkoyunlular Selçuklular ve Osmanlı gibi pek çok devletin tarihi izlerini bünyesinde barındırmaktadır. Eski zamanlarda çokça Ermeni’nin yaşadığı Bayburt’ta gezilecek yerlerini ve yöresel lezzetlerini haberimizde listeledik.

Bayburt şehrinin tarihi M.Ö. 3000’ li yıllara kadar uzanmaktadır. Aziziler tarafından kurulan şehir, M.Ö. 770-665 yılları arasında Kimmer ve İskitlerin akınlarına uğramıştır. Saka Türkleri, İskitlerin hakimiyetine giren, Bayburt 2500 yıllık bir Türk şehridir. Dede Korkut Türbesi'ne, yeraltı şehirlerine, mağaralara ev sahipliği yapan Bayburt'ta gezilecek yerler ve yöresel lezzetler listesi haberimizdedir. 

Dünyanın en hızlı savaş uçakları belli oldu! Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Şampiyonluğa koşan Galatasaray'da ayrılık çanları çalıyor! Alves Fenerbahçe'yi Mourinho'ya anlattı: Tüm şampiyonlukları unut! Toz taşınımı ve kuvvetli yağışa dikkat! Tedbirinizi alın... Sağanak yağış geliyor...