Başbağlar katliamına katılan PKK'lı teröristlerden kan donduran itiraflar: Kadınları ayrı topladık! Yaylım ateşi açtık!

PKK terör örgütünün 1993 yılında gerçekleştirdiği Başbağlar katliamına ilişkin yeni iddianamede cani teröristlerin itirafları da yer aldı. Katliamı soğukkanlılıkla anlatan teröristler "Kadınları ayrı, erkekleri ayrı yere topladık. Eylem planında belirtildiği gibi İsa'nın emriyle erkeklere yaylım ateşi açıldı. Eylem sonrası yapılan toplantıda 33 kişinin öldürüldüğü, 57 evin yakıldığı, 15 milyon Türk Lirası ile 2 kilo altının ele geçirildiği söylendi." dedi.

Erzincan'ın Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993'te teröristler, akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği köy meydanında kurşuna dizmiş, 5 kişi de evleriyle birlikte yakılarak öldürülmüştü. 33 köylünün PKK terör örgütünce katledilmesine ilişkin 21 sanık hakkında 29 yıl sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yeni bir dava açılmıştı.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!