Bakan Soylu Kökünü Kurutma Operasyonu ile ilgili bilgi verdi! O suçun cezası 15 yıla çıkarıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'te gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, sentetik uyuşturucuların imal ve ticaretinde ceza süresinin 15 yıla çıkartıldığını açıkladı.

Gaziantep'te Kökünü Kurutma Operasyonu ile ilgili bilgi veren Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

- Uyuşturucuyla mücadelemiz büyük bir inanç ve kararlılıkla devam etmektedir. Devletimizin bütün kurumları yoğun bir gayret içinde yoluna devam etmektedir.

- Sentetik uyuşturucuların imal ve ticaretinde ceza 10 yıldı. Bu 15 yıla çıktı.

- Zorunlu tedavi ve rehabilitasyon aynı zamanda cezaevinde uygulanabilecektir. Aynı zamanda buna uygun cezaevleri inşa edilecektir. Yakalanan uyuşturucu maddelerin soruşturma sırasında imhası mümkün olabilecektir.

- Uyuşturucuyla mücadele eden alanların görevlilerin, karar verenlerin özellikle elini çok kuvvetlendirecektir. Göreceksiniz milletimizin de fark edecek, bu düzenlemeler çerçevesinde kökünü kurutmada bir kat daha başarılı olabilme iradesi ortaya konulacaktır.

- 1529 polisimiz ve jandarmamızla birlikte bu hedeflere onları selametledik. Şu ana kadar 179 hedefin 149’unu yakalamış oldular.

UYUŞTURUCU BARONU URFİ ÇETİNKAYA YAKALANDI

Dün de birçok uyuşturucu dosyasında açık dosyası bulunan ve yargılanan bir uyuşturucu baronu uzun elim çalışma ve takip sonucu yakalanmıştır. Uyuşturucu illeti ile mücadelemiz sonuna kadar inançlar, kararlılık, aynı gayretle ve milletimizle olan sadakatimizle sürecektir.

Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi, acil olarak ameliyata alındı Merkez Bankası zorunlu karşılıklara uygulanan faizi arttırdı Gönül Dağı dizisinin setinde iki kadın arasında taciz skandalı!
Sonraki Haber