Bakan Fidan ve Mısırlı mevkidaşından ortak açıklama! Batı'ya Filistin uyarısı: Küresel fay hatlarını etkiliyor!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'yi ağırlıyor. Görüşme sonrası gerçekleştirilen ortak basın toplantısında Bakan Fidan, Türkiye ve Mısır'ın ortaklığının iki ülkenin halkları için yararlı olduğunu söylerken, Gazze'ye Refah kapısından yardım getirebilmek için çalıştıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'yi İstanbul'da ağırladı.

Görüşmenin ardından Bakan Fidan ve Şükri, ortak basın toplantısı düzenledi. 

"ORTAKLIĞIMIZ HALKLARIN YARARINA"

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Mısır ve Türkiye'nin işbirliği halklarımızın ve bölgemizin fevkalade yararınadır.

Mısır'la tekrar 15 milyar dolarlık ticaret hedefimize ulaşmak istiyoruz.

Libya'da, Mısır ve Türkiye olarak, Libya'nın bütünlüğüne nasıl katkıda bulunabiliriz, bunları istişare etme fırsatımız oldu.

Somali ve Etiyopya arasında başlayan yeni sorun alanını da görüştük. Somali'nin toprak bütünlüğüne olan bağlılığımızı tekrar ettik.

Mısır ve Türkiye, Akdeniz'in iki ucunda önemli iki kardeş ülke. Çok büyük iş birliği potansiyelimiz var.

Görüşmemizde Gazze'de yapılması gerekenlerin altını çizdik. Yardımların Refah sınır kapısına ulaşması için yoğun çalışıyoruz."

"ÇATIŞMALARIN YAYILMA İHTİMALİ VAR"

Bakan Fidan'ın ardından sözü alan Şükri, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile ilişkilerimizi yüksek düzeylere çıkarmak için çalışıyoruz. Bölgede güvenlik ve istikrar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

İran-İsrail gerilimi ile ilgili olarak, bu savaşın bu çatışmaların bu gerginliğin yayılma ihtimali var. Bütün araçlarla gerilimin büyümemesi için çalışıyoruz."

3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı! Koç'un oğlu mağlubiyet sonrası çıldırdı! Oyuncuların üzerine yürüdü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu ata tecavüz ederken suçüstü yakalandı!
Sonraki Haber