Bağırsakları rahatlatmak için bunları yapın! Kefir, badem...

Vücudun bağışıklık sistemi hücrelerinin büyük çoğunluğu bağırsaklarda bulunur. Bu nedenle bağırsakları güçlü ve temiz tutmak hayati önem taşır. Adeta vücudun ikinci beyni olarak kabul eden bağırsaklar ne denli temiz ve sağlıklı olursa beden ve ruh sağlığımız da o ölçüde sağlıklı olur. Bağırsakları rahatlatmak, yediklerimizin daha rahat hazmetmek için nelere dikkat etmeliyiz? Hangi yiyecekler bağırsakları temizleyip güçlendirir?

Son yıllarda bağırsaklarımızın önemini daha çok kavradık. Uzmanlar bağırsakları vücudun ikinci beyni olarak tanımlar. Birçok enzim, hormon burada salgılanır. Bağırsakları rahatlatıp güçlendirmek için de yediğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekir. Peki hangi besinler bağırsaklarımızı rahatlatır, güçlendirir?

Bağırsaklarımızın önemi, son yıllarda daha iyi anlaşılmış ve ikinci beyin olarak adlandırılmıştır. Bağırsaklarımız birçok enzim, hormon ve faydalı maddeler salgılar.

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları