Canan Karatay’dan bağırsakları düzenleyen öneriler: Bu tarif bağışıklık sistemine de iyi geliyor

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Canan Karatay bu sefer de ‘Karatay Sözü’ adlı kendi youtube kanalında bağırsak florasını düzenlemek isteyenlere tavsiyelerde bulunurken prebiyotik, probiyotik ve simbiyotiklere . İşte Canan Karatay’ın bağırsak florasını düzenlemek isteyenlere önerileri…

Canan Karatay, ‘Karatay Sözü’ adlı kendi youtube kanalında bağırsak florasını dengelemek isteyenlere tavsiyelerde bulunurken  prebiyotik, probiyotik ve simbiyotiklerden bahsetti. İşte Canan Karatay'dan bağırsak florasını düzenleyen tavsiyeler... 

Bağırsak florası, vücudumuzda bağışıklıktan sorumlu hücrelerin %80’i bağırsaklarda bulunduğu için vücudumuzun bağışıklık bekçisidir. Bağırsak florasını, sindirim sisteminde yaşayan ve konak organizmanın sindirim sistemiyle ilgili çeşitli ve yararlı işlevleri olan mikroorganizmalar oluşturur. Bağırsak florasındaki bakterilerden %90’ı yararlı bakterilerdir. Fakat bazı nedenlerden dolayı bağırsak florası bozulmaktadır.

BAĞIRSAK FLORASINI BOZAN NEDENLER

-Kontrolsüz antibiyotik kullanımı

-Dengesiz beslenme

-Antibiyotikler dışındaki ilaçlar; kortizonlar, romatizma ilaçları, antidepresanlar

-Dengesiz Beslenme:

Karbonhidrattan zengin gıdalar

Rafine gıdalar

Hazır yiyecekler

Katkılı gıdalar

Gece geç saatte yemek yemek

Asidik beslenme ve az su içme

-Sezaryan başta olmak üzere karın bölgesinden geçirilen ameliyatlar

-Ağır metaller, hormonlar

-Aşılar

-Stres, duygusal yüklenme

CANAN KARATAY’DAN BAĞIRSAK FLORASINI DÜZENLEMEYE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Bağırsak florasının nasıl düzene sokulabileceğini anlatan Canan Karatay, bu sürecin 2 adımdan oluştuğunu dile getirdi. Ardından bu adımları açıklarken sözlerine şöyle devam etti:

“Birinci adım, şimdiye kadar söylediklerimizi mümkün olduğu kadar vücudumuza sokmayacağız ve yiyip içemediğimiz şeyleri derimize sürmeyeceğiz. Vücudumuzun dengesini bozan maddeleri mümkün olduğunca vücudumuza sokmamalıyız.”

VÜCUDUMUZU ENDÜSTRİYEL MADDELERE MARUZ BIRAKMAMALIYIZ

Beslenme düzenine dikkat edilerek bağırsak sorunlarının en aza indirilebileceğini söyleyen Canan Karatay, vücudumuzu endüstriyel fabrikadan çıkmış besinlerden korumamız gerektiğini söyledi. Bu tarz besinlerin inorganik olduğunu belirten Karatay, bu besinlerin bozulmuş olduğunu dile getirdi.

BAĞIRSAK FLORAMIZIN DESTEKÇİLERİ PREBİYOTİK PROBİYOTİK VE SİMBİYOTİKLER

İkinci adımın bağırsak floramızı desteklemek olduğunu belirten Karatay, prebiyotik, probiyotik ve simbiyotiklerden bahsederken sözlerine şöyle devam etti:

“Bağırsak floramızı besleyenlere prebiyotik, canlı bakteri ve virüslerle bağırsak floramızın desteklenmesine probiyotik ve bu iki grubu birlikte barındıranlara simbiyotik denir. Bunları gün içerisinde sıkça kullanmalıyız ve çocuklarımıza alıştırmalıyız”

PREBİYOTİK PROBİYOTİK VE SİMBİYOTİK OLAN BESİNLER NELERDİR?

Prebiyotik, probiyotik ve simbiyotik besinleri açıklayan Karatay, bu besinleri şöyle sıraladı:

Prebiyotikler; Bağırsaktaki dost bakterileri besleyen yiyeceklerdir. Bunlar kış sebzeleridir.  Başta karnabahar, turplar, soğanlar ve kereviz prebiyotiktik. Bunları mümkün olduğu kadar kış başlarken vücuda sokmak gerekir. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek ise oldukça önemlidir, vücut ve bağırsak dengemizin bozulmasının en büyük nedenlerinden biri de budur.

Probiyotikler; Fermente gıdalardır yani canlı bakterilerdir. Ev yoğurdunda canlı yararlı bakterilerin bolca bulunduğunu belirten Karatay, satın alınma değil ev yoğurdunun başlıca en iyi prbiyotiklerden olduğunu belirtti. Probiyotiklerin hazır tablet olarak satılanların sağlıklı ve işlevsel olmadığını söyleyen Karatay, en iyi probiyotik kaynaklarının ev yapımı yoğurt ve sirkedir dedi.

Simbiyotikler; Simbiyotikler bağırsak floramızı dengelemek için ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için oldukça önemlidir. Turşular ve turşu suları simbiyotiktir. Lahana turşusu fermente olduktan sonra hem prebiyotik yani hem probiyotiktir yani simbiyotiktir. Ayrıca diğer yiyeceklerden doğal zeytinyağı ve tereyağı ayrıca kelle paça ya da kemik suyu da başlıca simbiyotik kaynağıdır.  Sözlerine vücudun kendini yenilenmesi için gerekli minerallerin ve besinlerin alınması gerektiğini de vurguladı.

BU TARİF HER GÜN DÜZENLİ İÇİNCE BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Simbiyotiklerden bahsederken Karatay, bağırsak florasını düzenlemek, bağışıklığı güçlendirmek ve kronik hastalıları azaltmak için her gün kemik suyuna biraz limon suyu ve kaya tuzu ekleyerek içmeyi tavsiye etti.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber