Az önce deprem mi oldu? 21 Şubat AFAD Kandilli son depremler listesi

Son dakika depremler listesi Kandilli ve AFAD tarafından güncellenmektedir. Hatay’da akşam saatlerinde yaşanan 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar kaydedilemeye devam ediyor. İşte, 21 Şubat son depremler listesi…

Son dakika depremler listesi, Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde yaşanan depremler sonrasında yakından takip ediliyor. 3 dakika arayla Hatay’da yaşanan 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede artçılar devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre; 20 Şubat akşamında saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde bir deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen 6.4 büyüklüğünki deprem yerin 16.7 km derinliğinde oldu.

6,4 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez Hatay'ın Samandağ ilçesinde saat 20.07'de 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

Deprem; Adana, Mersin, Antalya ve Kahramanmaraş dışında Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

Deprem Nedir?

Yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayına Deprem denmektedir.

Artçı Deprem Nedir?

Ana depremi izleyen daha küçük sarsıntılar dizisi Artçı Deprem olarak adlandırılmaktadır.

Kandilli Rasathanesi Son Depremler İçin Tıklayınız

AFAD Son Depremler İçin Tıklayınız

FED'in faiz kararı sonrası dolar yeni güne nasıl başladı? Taksim-Kabataş füniküler hattında arıza Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları
Sonraki Haber