Ay'ın altında bir tür metal yapı keşfedildi!

Bilim insanları Ay'da devasa bir metal yapı keşfettiler ve keşfedilen bulgunun tam olarak ne olduğunu çözmeye çalışıyorlar.

İnsanlık, Ay'a birkaç kez çıkmış olmasına rağmen, orada hala bizi şaşırtabilecek ve hakkında çok az şey bilinen pek çok şey olduğu gerçeğiyle bir kez daha karşılaştı.

Güneş sistemimizdeki en büyük kraterlerden biri olan ve Ay'ın Güney Kutbu-Aitken havzasının altına gömülü olan yapının ağırlığı ise 218 milyar kilogramdan fazla olduğunu düşünülüyor. Ayrıca 300 kilometreden fazla derinlikte ve 2.000 kilometre uzunluğunda.

Keşfi yapan ABD merkezli bilim insanları, kendi adlarıyla bu "anomalinin" bir asteroitten veya magmanın kristalleşmesinden kalan oksit bir oluşumdan kalmış olabileceğini düşünüyorlar.

Araştırmanın baş yazarı, Houston'daki Baylor Üniversitesi'nden Peter B. James, şu açıklamaları söyleyen bir bildiri yayınladı: "Bu ekstra kütlenin açıklamalarından biri, bu krateri oluşturan asteroidden gelen metalin hala Ay'ın mantosunda gömülü olmasıdır. ”

Ayrıca metal alanın boyutundan bahsederken şunları ekledi: "Hawaii'deki Büyük Ada'dan beş kat daha büyük bir metal yığınını alıp yer altına gömdüğünüzü hayal edin."

Büyüleyici keşif, NASA'nın Ay yerçekimi alanını izleyen ve daha sonra uydunun iç yapısını incelemek için kullanılabilecek verileri toplayan Yerçekimi Kurtarma ve İç Laboratuvarı (GRAIL) misyonu ile gerçekleşti.

Güneş sistemindeki en yakın gök cismi olsa da, hâlâ Ay hakkında bilmediğimiz bir çok şey bulunuyor.

Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor Dünyaca ünlü oyuncu Gerard Depardieu gözaltında! Pazarlık kavgasında kaza ile kardeşini öldürdü
Sonraki Haber