Aydın’da pamuk fiyatlarının artmasıyla birlikte pamuk üretim alanlarında ve ekiminde artış yaşandı

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, pamuk üretim sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çodur, pamuk fiyatlarının artmasıyla birlikte pamuk ekilen alanın da arttığını söyledi. Başkan Çodur, bu yıl pamuk ekim oranında yüzde 14 artış yaşandığını da belirtti.

Beyaz altın olarak bilinen pamukta sezon hareketliliği başlarken, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, üretim sezonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Katma değeri yüksek, sanayi sektörlerine girdi sağlaması nedeniyle stratejik bir ürün olan pamuğun, 2022 yılı üretim sezonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, 2021 yılında pamuk fiyatlarının yükselmesiyle toplam 500 bin dekar alan olan ekim alanının bu yıl 570 bin dekar alana çıktığını ve Aydın’da pamuk ekim oranında yüzde 14 artış olduğunu belirtti. Çondur, “Geçtiğimiz yıl ikinci mahsulde ayçiçeği üretimi gerçekleşmişti. Devlet Su İşleri’nin bu yıl üreticilerin sulamada sorun yaşamayacağını ifade etmesinden dolayı ikinci ürün olarak ilimizde pamuk ekim oranlarında artış oldu” dedi.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! Benzin ve motorine zam! Akaryakıtta yeni dönem