Avrupa, şifasını yeni keşfetti! Diyabet riskini azaltıyor...

Hamburg'da düzenlenen bu yılki Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) Yıllık Toplantısı'nda sunulan son araştırmaya göre, günlük olarak siyah çay tüketmek, yetişkinlerde tip 2 diyabet riskini ve ilerlemesini iyileştirerek kan şekeri düzenlemesini artırabileceğini keşfetti.

Avustralya'daki Adelaide Üniversitesi ve Çin'deki Güneydoğu Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yürütülen çalışma, siyah çayı hiç içmeyenlere göre günlük siyah çay tüketenlerin prediyabet riskinin %53 daha düşük olduğunu ve tip 2 diyabet riskinin %47 daha az olduğunu buldu. Bu sonuçlar, yaş, cinsiyet, etnik köken, vücut kitle indeksi (VKİ), ortalama arteriyel kan basıncı, açlık plazma glukozu, kolesterol, alkol tüketimi, sigara içme durumu, diyabet aile öyküsü ve düzenli egzersiz gibi diyabet riskini artıran bilinen risk faktörlerini dikkate aldıktan sonra elde edildi.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Prof. Dr. Naci Görür "endişeliyiz" dedi ve illeri sıraladı