Aşure günü ne zaman 2021? Bu yıl Muharrem ayı ne zaman başlayacak?

Muharrem ayının 10. gününe denk gelen ve bu ay içinde en önemli günlerden olan Aşure günü ne zaman 2021? Bu yıl içinde Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? Çok uzun bir süre olmasına rağmen tarih konusunda araştırmaların devam ettiği Aşure günü tarihi ve Muharrem Ayı başlangıç günü haberimizde.

Aşure günü, Muharrem ayı içerisinde kutlanan bir gündür. Muharrem ayının 10. gününe denk gelir. Arapça'nın Aşara kelimesinde denk gelen ve anlamı on olan Aşure günü, bu yıl ne zaman kutlanacak? 2021 yılı Muharrem ayı başlangıç günü ne zaman?

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN 2021?

Her yıl geleneksel olarak kutlanmakta olan Aşure Günü 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü idrak edilmeye başlandı. 9 Ağustos pazartesi başlayan Muharrem ayı 28 gün sürecek ve buna göre 7 Eylül günü sona erecek.

Aşure günü ne anlama gelir?

Aşure, Arapça’dan on anlamına gelen ‘’aşara’’ kelimesinden türemektedir. Sami dilleri arasında ortak kelime olduğu düşünülen Aşure günü, Musevilik’te Büyük Keferat Günü için kullanılmaktadır. Hz. Hüseyin ile birlikte olan 72 kişi Muharrem ayının 10. Gününde Yezid’in Ordusu tarafından katledilmiş ve bugün pek çok yeni gelişme de yaşanmıştır. Hz. Adem’in işlediği günah sonrası tevbesinin onaylanması, İdris’in diri olarak göğe yükselmesi, Nuh’un gemisinin tufandan kurtulması, Hz. Musa’nın Kızıldeniz’i geçerek İsrailoğulları’nı firavundan kurtarmasıdır.

Galatasaray adım adım şampiyonluğa doğru gidiyor! İstanbul'da tepki çeken görüntü! Anne sokak ortasında kızını darp etti 6 Mayıs 2024 Akademik kadro ilanları yayınlandı! İşte o kadrolar...
Sonraki Haber