Askerlik uzadı mı? 2023 yılında askerlik kaç ay oldu?

Yeni yılda askerlik uzayacak mı söylentileri yayılırken 2023 yılı için askerlik kaç olacak sorgusunun da cevabı aranmaktadır. Yeni yıl öncesinde bedelli askerlik ücreti memur enflasyonuna göre yeniden belirlenecektir. Zorunlu askerlik kapsamında ise alınacak erler için askerlik süresinin uzatılıp uzatılmayacağı da yeniden ortaya çıkacaktır. Peki, 2023 yılında askerlik kaç olacak?

2023 yılında askerlik kaç ay olacak sorgusunu merak eden vatandaşlar yeni yıla az bir zaman kala zorunlu askerlik süresinin kaç ay olacağını araştırmaktadır. 2023’te vatani görevini yapmak adına silah altına alınacaklar askerlik sürelerini sorgulamaktadır.

2023 Askerlik Süresi Uzayacak Mı?

Sosyal medyada ortaya atılan son iddialar doğrultusunda 2023 yılında zorunlu askerlik süresinin uzayacağı söylentileri yayıldı. Son yapılan paylaşımların hemen ardından ise dikkatler MSB’ye çevrildi. Ancak askerlik süresinin değiştiği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

2023'te Askerlik Kaç Ay Olacak?

Askerlik süresi 2023 yılında değişmedi. Buna göre; temel askerlik hizmeti yedek subay ve yedek astsubay seçilemeyen tüm kişiler için 6 aydır. Bu yükümlüler askerlik hizmetlerini er olarak yerine getirir.

Lise ve altı öğrenim kurumlarından mezun olanlar ile yapılan seçim sonucunda yedek subay adayı ve yedek astsubay adayı olarak ayrılanların dışında kalanlar askerlik hizmetlerini er olarak tamamlamaktadırlar.

Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi 6 ay olurken, olumlu değerlendirme sonucunda terhise hak kazanılan tarihten itibaren altı ay süre ile sınırlı olmak üzere askerlik hizmeti devam eder. Böylelikle toplam süre 12 aya çıkmaktadır.

Ali Koç: "Ülkenin en güvenilmez kurumu Türkiye Futbol Federasyonu" Köpeği ezdi, baktı ve kaçtı! Gazze'de 10 günde 439 Filistinli katledildi
Sonraki Haber