Askerlik Tecili Nasıl yapılır? Askerlik Nasıl Tecil Ettirilir? Kaç Yaşına Kadar Tecil Hakkı Vardır?

Askerlik tecili nasıl yapılır merak ediliyor. Türk vatandaşı olan erkeklerin zorunlu vatani görevi olan askerlik bazı durumlarda tecil ettirilebiliyor. e-devlet üzerinden askerlik tecili yapmak isteyenler 2021 askerlik nasıl tecil ettirilir araştırmaya başladı. Askerlik erteleme ya da askerlik tecili ile ilgili zamanı gelmiş her erkek askerlik şubesine giderek tecil işlemlerini başlatabilir. İşte Askerlik tecili için gerekli evraklar...

Askerlik nasıl tecil ettirilir, kaç yaşına kadar tecil hakkı vardır gibi sorular vatani görev zamanı gelmiş milyonlarca Türk vatandaşının merak ettiği konuların başında geliyor. e-devlet üzerinden askerlik tecili yapabilmek için 2021 askerlik tecili nasıl yapılır bilmek gerekiyor.

İşte askerlik tecil işlemleri...

Askerlik tecil işlemleri için meraklı yüzbinlerce vatandaş e-devlet üzerinden askerlik tecili nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyuor. Eğitim nedeniyle askerlik tecil işlemi yapılabiliyor. Ancak yoklama kaçakları için askerlik tecili ya da üniversite başvurusu için askerlik tecili hakkında bilgi arayışına giren asker adayları için detaylar haberimzide.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek askerlik yapmaya mecburdur. Ancak lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora gibi eğitim öğretimine devam eden vatandaşlarda askerlik tecil ettirme suretiyle askerlikten belirli sürelerce muaf olmaktadır.

Lise mezunları herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl boyunca tecil ettirebiliyor. Ancak yoklama kaçağı görünmemeleri için askerlik şubesine giderek tecil işlemlerini doğru ve eksiksiz bir biçimde yapmaları gerekiyor.

ASKERLİK TECİLİ NASIL YAPILIR?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

ASKERLİK ERTELEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

Mezuniyet diploması ve 4 adet fotokopisi

Nüfus cüzdanı ve 4 adet fotokopisi

Yakın zamanda çekilmiş 6 adet vesikalık

Varsa ehliyet ve 2 adet fotokopisi

askerlik kaç yaşına kadar tecil ettirilir?

Lise ve dengi okul mezunları için 22; Yüksekokul ve lisans mezunları için 25 yaşına kadar askerlik tecil ettirebilir.

77 ilde çevrimiçi çocuk müstehcenliği operasyonu! Meteorolojiden İzmir için sağanak yağış uyarısı! Meteorolojiden Ankara için sağanak yağış uyarısı!
Sonraki Haber