Asgari ücret açıklandı! 2023 Bedelli askerlik ücretine ilişkin hesaplar, tek tek yapıldı!

Asgari ücrete ve ocak ayının başında açıklanacak olan enflasyon verisine bağlı olarak hesaplanacak olan bedelli askerlik ücretine ilişkin çeşitli tahminler gündeme gelmeye başladı. İşte detaylar…

Bir süredir geçim derdi içerisinde olan ve günden güne yükselen enflasyon sebebi ile sene sonuna doğru nakde olan ihtiyaçları hat safhalara ulaşan tüketiciler, uzunca bir süredir hakkında konuşulan asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözlerini farklı ödeme başlıklarına çevirdi. Asgari ücrete bağlı olarak hesaplanan diğer ödeme kalemleri, vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başlandı.

Sistemde asgari ücret zammına bağlı olarak hesaplanan pek çok ödeme kaleminin bulunduğunu belirten uzmanlar; 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım aylığı, işsizlik maaşı ve daha pek çok başlığı ilgili ödeme kalemlerinin arasında gösterdi. Buna bağlı olarak asgari ücret zammından etkilenerek tekrar hesaplanacak olan bedelli askerlik ücreti de vatandaşlar tarafından sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Konuya ilişkin 4 farklı senaryonun olduğunu ifade eden uzmanlar ilgili senaryolara bağlı olarak ortaya çıkan bedelli askerlik ücretlerini açıkladı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Bedelli askerlik ücreti, açıklanan asgari ücret zammına ve ocak ayının başından duyurulacak olan enflasyon farkına bağlı olarak hesaplanacak. 22 Aralık Perşembe günü yapılan açıklamada asgari ücret zammı yüzde 54,66 olarak bildirilmişti.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 TAHMİNLERİ

2022 yılının temmuz ayında yapılan güncelleme ile 80 bin TL’ye yükselmiş olan bedelli askerlik ücreti, ocak ayının başında tekrar değişecek. Bu konuya ilişkin ortaya atılan dört iddia bulunuyor. İlgili iddialar ve iddialardan hareket ile hesaplanan olası bedelli askerlik ücretleri ise şu şekilde:

  • Yüzde 20 zam gelmesi durumunda: 96 bin 76 TL
  • Yüzde 30 zam gelmesi durumunda: 104 bin 83 TL
  • Yüzde 40 zam gelmesi durumunda: 112 bin 89 TL
  • Yüzde 40 zam gelmesi durumunda 120 bin 96 TL

Yukarıda belirtilmiş olan olası bedelli askerlik ücretlerine ek olarak geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın bilinen haber hesaplarında bedelli askerlik ücretinin 150 bin TL olacağı ileri sürüldü. Bu iddiaların hangisinin doğru çıkacağı ise 3 Ocak tarihi itibari ile belli olmuş olacak.

4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yaza girerken final yapan diziler hangileri? 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber