Arçelik bulaşık makinesi neden su almaz? Bulaşık makinesi su almama sorunu çözümü

Arçelik bulaşık makinesi kullananlar, makinelerinin su almama sorunu konusunda pratik çözümler aramaktadır. Arçelik marka bulaşık makineniz varsa ve su almıyorsa ne yapmanız gerektiği hususunda bazı ipuçlarına yer verdik.

Bulaşık makinesi bazı durumlarda su almama sorunu ile kişileri zor durumda bırakır. Bu gibi durumlar birçok farklı nedenden kaynaklanabildiği gibi profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyulur. Eğer sizinde Arçelik bulaşık makineniz varsa ve su almıyorsa ne yapmanız gerektiği konusunda bazı detaylara yer verdik.

Eğer sizinde bulaşık makineniz su almıyorsa bunun belli başlı bazı nedenleri bulunmaktadır. Bulaşık makinesi çoğu durumda bir tıkanıklık nedeni ile mi yoksa makinenize hiç su gitmiyor mu gibi durumların tespit edilmesi gerekmektedir.

Arçelik Bulaşık Makinesi Neden Su Almaz?

Bulaşık makinesi su almıyor ve buna bağlı olarak da yıkama yapmıyorsa su valfiniz arızalı olabilir. Bunun için onarımı gerçekleştirmek adına satın almanız gereken parçalar piyasada ucuz fiyata bulunmaktadır. Valfi değiştirmeden hemen önce borularda bir takım tıkanıklık olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Bulaşık makineleri, şamandıralı şalter ile makinedeki su seviyesini kontrol altına alır. Şamandıralı şalter kullanılarak su seviyesi düzenlenir. Şamandırada istenen seviyeye ulaştığında şamandıralı şalter hemen harekete geçmektedir.

Arçelik Bulaşık Makinesi Su Almıyorsa Ne Yapmak Gerekir?

Bulaşık makineniz su almıyorsa önce kapağın tam olarak kapanıp kapanmadığından emin olmak gerekmektedir. Sonrasında bulaşık makinenize hiç su gitmiyorsa kontrol edilmesi ilk gereken şey su bağlantı yeridir. Lavabonun altında bulunan su giriş hortumu yakından incelenerek boruda herhangi bir şekilde kıvrılma olup olmadığı ve düzgün bir şekilde makineye bağlanmış olup olmadığından emin olmak gerekmektedir.

Bulaşık makinenizin su giriş paneli makine kapağının hemen alt tarafından bulunmaktadır. Bu panel sayesinde makinenizin yeteri kadar su ile doldurulması sağlanmaktadır. Genelde bir yıkama programı veya şamandıralı şalter esnasında tetikleyen bir zamanlayıcı ile kontrol edilmektedir.

Bulaşık makineniz su almıyorsa; makinenizin arka tarafındaki su alma hortumu kıvrılmış olabilir. Makine kapağı tam olarak kapanmamış veya musluktan su gelmiyor da olabilir. Bu sorunları daha önceden gidererek bulaşık makinenizin ömrünü daha da uzatabilirsiniz.

Maduro'dan Türkiye duyurusu: Dostum Erdoğan'a selamımı iletiyorum! Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı
Sonraki Haber