Araç Muayenesi Tarihinden Önce Yapılır Mı?

Araç muayenesi zorunlu olanlar işlemler arasındadır. Peki, araç muayenesi tarihinden önce yapılır mı, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Araç muayenesinde neler kontrol edilir? Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Araç muayene işlemleri, yasal olarak zorunlu kılınan bir uygulamadır. Araçların güvenliği için gerçekleştirilen muayene işlemleri, araçların sınıflarına göre farklı süre aralıkları ile gerçekleştirilmektedir. Araç muayenesi tarihinden önce yaptırılabilir ve bu durumda bir sonraki muayene tarihi, gerçekleştirilen muayene tarihine istinaden ruhsatlara işlenmektedir. Araçların muayene işlemleri için son günlerin beklenmesine gerek kalmadan, muayeneler için belirlenen ilk günden itibaren istenilen bir tarih için randevu alınabilmektedir. Normal şartlar altında yirmi mayıs olarak ruhsata işlenen tarih yerine, araç muayene işlemi on mayıs tarihinde de yaptırılabilmektedir. Bu işlemler doğrultusunda, sahip olunan aracın sınıfına göre bir sonraki muayene süreci de on mayıs olarak kayıtlara işlenecektir.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... 2 Mayıs 2024 tarihli akademik kadro ilanları yayınlandı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak