Ara tatil Ramazan Bayramı ile birleşecek mi? MEB nisan ayı tatil takvimi açıklandı mı?

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte hem öğrenciler hem de veliler okulların ne zaman tatile gireceğini, ara tatilin bayram tatili ile birleştirilip birleştirilmeyeceğini araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, düzenlemiş olduğu takvimi kamuoyu ile paylaşarak öğrencileri ve velileri bilgilendirdi. İşte ayrıntılar…

Okullarda ikinci ara tatilin ne zaman olacağı sık sık araştırılmaya başlandı. İkinci dönemin geç başlamış olmasından ötürü tatil tarihlerin de bir değişiklik yapılıp yapılmadığı arama motorlarında sorgulanmaya devam edilirken Milli Eğitim Bakanlığı da hem öğrenciler hem de veliler tarafından yakın takip altına alındı. Deprem felaketi sebebi ile geç başlayan ikinci dönem için ara tatil kararının ne zaman verileceği merak konusu oldu.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 2022- 2023 MEB takvimini araştırmaya başladılar. İkinci dönemin ikinci ara tatilinin ne zaman olacağı merak edildi. Tarihlerde herhangi bir değişiklik olup olmadığı araştırılmaya devam edilirken ek olarak Ramazan Bayramı ile birlikte tatilin uzayıp uzamayacağı da merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, merak edilen tüm sorulara yanıt veren o takvimi kamuoyu ile paylaştı. Peki, okullar ne zaman kapanacak? İkinci ara tatil ne zaman başlayacak? Nisan ayı ara tatili Ramazan Bayramı ile birleştirilecek mi?

MEB İKİNCİ ARA TATİL TARİHİNİ AÇIKLADI!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi sebebi ile ülke genelinde geç başlayan eğitim ve öğretim faaliyetleri, ikinci ara tatil tarihinin değişip değişmediğini sorgulanmasına yol açtı. Geç açılan okulların geç tatile gireceği düşüncesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvimi yakın takip altına alan öğrenciler ve veliler, net tarihleri öğrenmeye çalıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre nisan ayı ara tatili 17 Nisan tarihinde başlayacak ve 20 Nisan Perşembe günü sona erecek. Ayrıca ara tatil Ramazan Bayramı resmi tatili ile de birleşecek ve öğretmenler de ara tatilde idari izinli sayılacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Ara tatilin yanı sıra okulların tamamen kapanacağı tarih de merak konusu oldu. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz tatilinin 16 Haziran 2023 tarihinde başlayacağını bildirdi.

Bugün kimin maçı var? 25 Nisan 2024 maç programı! İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin motorin fiyatları
Sonraki Haber