Apple'ın iPhone 15 serisinde skandal fiyat artışı! O telefonları kimse satın alamayacak!

Akıllı cihaz sektörünün en eskilerinden olan ve özellikle de iPhone cihazları sayesinde sektörün liderlerinden biri olmaya devam eden Apple, yeni bir haber ile gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl satışa çıkarmış olduğu 14 serisi ile popülaritesini sürdüren teknoloji devinin yeni serisi için şoke eden bir fiyat artışına imza atmaya hazırlandığı ileri sürüldü. İşte ayrıntılar…

Amerika’nın çok uluslu şirketlerinden olan ve 1976 yılından bu yana teknoloji sektöründe büyük işlere imza atmayı başaran Apple, son dönemlerde ürünlerine yansıttığı yüksek oranlı fiyat artışları ile gündeme gelmeye başladı. iPhone cihazları sayesinde dünya genelinde büyük bir popülariteye sahip olan ve ürünlerinin tasarımlarının yanı sıra geliştirdiği güvenlik protokolleri ile de milyarlarca tüketici tarafından tercih edilen firmanın, yeni serisi ile ilgili olarak yeni bir iddia ortaya atıldı.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında iPhone 14 serisini tanıtan ve yeni ürünleri ile rakiplerinin gözünü korkutan Apple, bu sene iPhone 15 serisini tanıtacak. Yine eylül ayında düzenleneceği tahmin edilen tanıtım organizasyonu için geri sayım devam ederken bugün tüketicileri hayal kırıklığına uğratan yeni bir haber gündeme geldi. Son dönemlerde ürünlerine yansıttığı fiyat artışları sebebi ile müşteri kaybeden firmanın 15 serisi için uç fiyatlar belirleme hazırlığı içerisinde olduğu ileri sürüldü.

DEV FİYAT ARTIŞI İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

14 serisine yansıttığı zamlar ile gündemden düşmeyen Apple, özellikle ülkemizde uygulanan vergi düzenlemeleri sebebi ile tüketicileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Hali hazırda firma tarafından zamlanan iPhone 14 modellerinden ülkemizde 20 bin TL’ye yakın vergi alınıyor olması, Apple tutkunlarını farklı markalara yönlendirdi.

Bir nevi yatırımlık olarak da değerlendirilen Apple’ın 15 serisi için geri sayım devam ederken 14 serisine yansıyan zamların çok daha fazlası için harekete geçilmiş olduğu ileri sürüldü. Edinilen bilgilere göre iPhone 15’e yüksek oranlı bir zam yansıtılacak. Ancak bu artış, alışılmışın çok daha dışında olacak.

YÜZDE 20’LİK ARTIŞ İDDİASI!

Revegnus tarafından düzenlenen habere göre Apple, 15 serisinin standart modellerine yüzde 12, 15 Pro modellerine ise yüzde 20 oranında zam yapacak.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber