AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavlarının üzerinden uzun zaman geçmesine ile öğrenciler sınav sonuçları açıklandı araması yapmaya başladı. Öğrenimlerini açıktan devam ettiren binlerce vatandaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği AÖL sınav sonuçları için araştırmalarına başladı. AÖL sınav sonuçları, binlerce kişinin araştırdığı konular arasında yer almaya devam ediyor. Açıköğretim Lisesi AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim Lisesi AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? II. Dönem oturumlarının tamamlanması ardından gözler sonuçlara çevrildi. Bu yıl ilk kez uygulanan telafi sınavı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018 iş takviminde değişikliğe gidildi, AÖL sonuçlarının tarihi değişti. Peki Açık lise telafi sınavları 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde yapılmıştı. Açık Öğretim Lisesi AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? Açık Öğretim Lisesi sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki sınav merkezlerinde gerçekleştirilen II. dönem sınavı ve yaşanan teknik sorunlar nedeniyle 21 Nisan'da yapılan telafi sınavı sonuçlarının halen açıklanmaması AÖL öğrencilerini meraklandırıyor. Sınavdan geçer not alıp almadıklarını merak eden öğrenciler, AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyor.

AÖL II. dönem sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce yaptığı duyuruya göre 20 Nisan 2018'de açıklanacaktı. Ancak 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde yapılan sınavlarda meydana gelen bir hatadan dolayı 21 Nisan'da bir telafi sınavı yapılmıştı. Sonuçların açıklanma tarihi bu sebepten dolayı henüz açıklanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 28 Nisan'da AÖL II. dönem sınavı ve telafi sınavına ait soru ve cevap anahtarını yayınlamasının ardından, sınav sonuçlarının da kısa bir süre içinde açıklanacağı tahmin ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu konu hakkında bir açıklama olması halinde, haberimizden okuyabilirsiniz.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu sene itibariyle AÖL üçüncü dönem kayıt yenileme tarihlerinin 24 Nisan 2018 tarihinde başlayacağı ve 14 Mayıs 2018 tarihinde sona ereceği AÖL iş takviminde açıklanmıştı. Ancak AÖL II. dönem sınav sonuçlarının henüz açıklanmaması sebebiyle kayıt işlemlerine başlanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistem ile yapılan sınavlarının organizasyonu ve değerlendirilmesi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Açık Öğretim Liselerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı II. dönem sınavının sonuçlarının Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne teslim edilmesinden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme iş ve işlemleri başlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, AÖL II. dönem sınavının sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından III. dönem kayıt yenileme işlemleri en kısa sürede başlatılacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme tarihi belirlendikten sonra http://aol.meb.gov.tr internet adresinden AÖL öğrencilerine duyurulacaktır.

AÖL SINAVI CEVAP ANAHTARI

AÖL soruları ve cevapları, sınavın tamamlanmasının ardından öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer alıyordu. MEB, AÖL 2. dönem soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. 21 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen AÖL 2. dönem telafi sınavına ait soru ve cevaplar MEB tarafından açıklandı. Söz konusu sınav ait soru ve cevapların yayınlanmasının ardından, öğrenciler araştırmalarına hız kazandırdı.


AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

AÖL 3. dönem kayıt yenileme yapacak öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı bir duyuru yayımladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistem ile yapılan sınavlarının organizasyonu ve değerlendirilmesi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Açık Öğretim Liselerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı II. dönem sınavının sonuçlarının Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne teslim edilmesinden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme iş ve işlemleri başlatılacaktır.

2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme tarihi belirlendikten sonra http://aol.meb.gov.tr internet adresinden öğrencilerimize duyurulacaktır."


KAYIT YENİLEME SONUÇLARDAN HEMEN SONRA

Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistem ile yapılan sınavlarının organizasyonu ve değerlendirilmesi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Açık Öğretim Liselerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı II. dönem sınavının sonuçlarının Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne teslim edilmesinden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme iş ve işlemleri başlatılacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme tarihi belirlendikten sonra http://aol.meb.gov.tr internet adresinden öğrencilere duyurulacak.


KİTAP İHTİYAÇ MODÜLÜ AÇILDI

Halk Eğitimi Merkezlerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kitap ihtiyaçlarını belirleyerek 25 Nisan - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında “e-Yaygın Kitap İhtiyaç Modülü” üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Halk Eğitimi Merkezleri, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi kitap ihtiyaçları için: Mutlaka bu okulların yüz yüze eğitim kurumlarıyla irtibata geçerek, bu kurumlardan aldıkları sayılara göre yukarıda belirtilen tarihlerde “e-Yaygın Kitap İhtiyaç Modülü” üzerinden sisteme giriş yapacaklardır.

Öğretim programlarının değişmesi nedeniyle kitapların tamamı (AOO, AÖL, AÖİHL, MAÖL) sistem üzerinden yeniden istenecektir. Kitap ihtiyaçları yıllık olarak belirtilecektir.

Yüz Yüze eğitim yapan Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyacakları Yüz Yüze Alan Ortak Ders kitapları da;

Kur’an-ı Kerim (9 – 10 – 11– 12)

Arapça (9 – 10)

Mesleki Arapça (11 – 12)

Hitabet ve Mesleki Uygulama (12) (Not: Bu ders 11.Sınıflarda okutulmaktadır.)

Tefsir (11)

Hadis (10)

“e-Yaygın Kitap İhtiyaç Modülü” üzerinden 25.04.2018 – 11.05.2018 tarihleri arasında istenecektir.

AÖL NEDİR?

Açık öğretim lisesi (AÖL) nedir? ne demektir? Kimler açık öğretim lisesine kayıt olabilir, başvuru şartları nelerdir? Açık öğretim lisesi askerliği erteler mi, tecil ettirir mi? Açık öğretim lisesi kitapları nasıl ve nereden alınır, sınavları nasıl ve nerede yapılır? Açık öğretim lisesi veya mesleki açık öğretim lisesine kayıtlı olup öğrencilik durumu silik olan öğrenciler ile açık öğretim lisesi ya da mesleki açık liselerden tasdikname alan öğrenciler. Türkiye dışına eğitim görmüş olup Türkiye’den denklik belgesi alanlar açık liseye başvurabilir. Öğrenci belirtilen tarihlerde kaydını yeniler, gerekli ücreti öder. Akabinde dersleri seçer. Önceden bildirilen tarihlerde sene de iki kere sınava girer. Sınavlardan aldığı krediler toplanır.

Kimler Açık Öğretim Lisesine Kayıt Olabilir?

İlköğretim/ortaokul mezunu olanlar
Lisede iki yıl sınıf tekrarı yapan öğrenciler
Aşağıda ismi geçen liselerden ayrılanlar
Genel lise veya mesleki liseler
Anadolu öğretmen liseleri
Askeri ve polis okulları
Sağlık meslek liseleri
Anadolu güzel sanatlar liseleri
Resmi ve özel Anadolu liseleri
Sosyal bilimler liseleri
Yabancı dil ağırlıklı liseler

Açık öğretim lisesi veya mesleki açık öğretim lisesine kayıtlı olup öğrencilik durumu silik olan öğrenciler ile açık öğretim lisesi ya da mesleki açık liselerden tasdikname alan öğrenciler.

Türkiye dışına eğitim görmüş olup Türkiye’den denklik belgesi alanlar açık liseye başvurabilir. Öğrenci belirtilen tarihlerde kaydını yeniler, gerekli ücreti öder. Akabinde dersleri seçer. Önceden bildirilen tarihlerde sene de iki kere sınava girer. Sınavlardan aldığı krediler toplanır. Öğrencinin mezun olması için:

En az 8 dönem öğrenim görmesi,

Toplam kredisinin asgari 192 olması,

Dil ve anlatım dersi başta olmak üzere diğer zorunlu derslerin sınavlarında da başarı göstermesi gerekir.

Açık liseden mezun olup diploma almaya hak kazananlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından takriben 2 ay sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinden diplomalarını alır. Türkiye’de yüz binlerce açık öğretim lisesi öğrencisi bulunmaktadır. Açık lise mezunları da normal lise mezunları gibi YGS ve LYS’ye girerek istedikleri üniversitelerde okuyabilir. Açık liseliler, herhangi bir hak sınırlamasına maruz kalmaz.

Açık Öğretim Lisesi Kitapları Nereden, Nasıl Alınır?

Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, önceleri kitaplarını Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile alıyorlardı. Ancak yeni sistemde semtinizde bulunan örgün liselerden ilgili kitapları temin edebilirsiniz. Üstelik alacak olduğunuz bu kitaplar için sizden herhangi bir ücret de talep edilmez.

Açık Öğretim Lisesi Sınavları Nasıl ve Nerede Yapılır?

Açık öğretim lisesi sınavları tüm illerimizde bulunan sınav merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. Her sene mevcut merkezlerde değişiklik yapılmakta olup, yeni sınav merkezleri eklenebilir. Sınavlar çoktan seçmeli methodu yani test usulü gerçekleştirilmektedir. Her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez. Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Yani ilk oturum saat sabah 10.00’da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00’te yapılıyor. Ve öğrencilere oturum başı 2.5 saat soru çözme zamanı veriyorlar.

Açık Öğretim Lisesinde Okuldan Atılma Var Mı?

Açık öğretim lisesinde okuma hakkı sınırsızdır. Herhangi bir şekilde siz okul ile ilişkinizi kesmedikçe okulunuzdan uzaklaştırılmazsınız. Ancak 12 dönem üstüne çıkan bir öğrencinin lise öğrencisi olarak faydalanabileceği haklar elinden alınır. ( indirimli ulaşım kartı gibi.) Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler her dönem kayıt yenilemek durumundadırlar. Şayet bir dönem kayıt yenilemezseniz kaydınız donuk, iki dönem yenilemezseniz de silik öğrenci durumuna düşersiniz ve bu durumda sınavlara katılamazsınız. Ancak öğrenciler istedikleri zaman yeniden kayıt yenileyebilir ve aktif öğrenci olma hakkını kazanabilirler.

Açık Öğretim Lisesi Askerliği Tecil Ettirir Mi?

2012 yılında değişen Askerlik Kanunu gereği, Açık Öğretim Lisesi düz lise programında okuyan öğrenciler de askerliklerini tecil ettirebilecekler. Durumu aktif olan öğrenciler, toplam 12 döneme kadar tecillerini yaptırabiliyorlar. Bunun için koordinatör liselerde doldurulacak ek-c2 belgesini askerlik şubesine teslim etmek yeterli.

Açıköğretim Lisesi AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 AÖL açık lise üçüncü dönem kayıt yenileme tarihleri ne zaman? sorularına yanıt arayan öğrenci adayları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sayfasından gelecek yeni duyuru için meraklı bekleyişleri sürüyor. AÖL sınav sonuçları, telafi sınavının da tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında yer almaya başladı. Öğrenimlerini açıktan devam ettiren binlerce vatandaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği AÖL sınav sonuçları için araştırmalarına başladı. AÖL sınav sonuçları, binlerce kişinin araştırdığı konular arasında yer almaya devam ediyor. Kayıt yenileme öncesinde sıkça sorgulanan konular arasında yer alan AÖL sınav sonuçları, öğrencilerin araştırdığı en önemli husus oldu. 31 Mart 1 Nisan 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2017 2.dönem sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sonuçları ne zaman açıklayacağını merak eden öğrencilere bir yandan da 3. dönem kayıtlarının ne zaman yapılacağını sorguluyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu konu hakkında bir açıklama olması halinde, haberimizden okuyabilirsiniz. MEB AÖL sınav sonuçlarını açıkladığı takdirde öğrenciler, "http://aolweb.aol.meb.gov.tr" adresinden gerekli bilgileri girerek sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek. AÖL sınav sonuçları öncesinde kayıt yenileme hakkında önemli bir detaya yer veren Açık Öğretim Lisesi, AÖL sınav sonuçlarının yayınlanmasının ardından bu haberimizde yer alan link üzerinden takip edebilir yeni gelişmeleri öğrenebilirsiniz. İşte AÖL 2018 sınav sonuçları ve kayıt yenileme ile ilgili MEB'ten gelen son açıklama...

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber